DünyaSon dakika! İsrail, İran'ı vuruyor! Tahran'da şiddetli patlama sesleri

Son dakika! İsrail, İran'ı vuruyor! Tahran'da şiddetli patlama sesleri

12.06.2025 - 23:09 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Donald Trump, 'İsrail'in İran'a saldırısı yakın görünmüyor ama gerçekleşme ihtimali yüksek.' dedikten sonra ABD vatandaşlarına Orta Doğu için uyarıda bulunmuştu. İsrail, İran'a hava saldırısı düzenledi. İran'ın başkenti Tahran'da şiddetli patlama sesleri duyuluyor. İşte detaylar...

İsrail'in saldırı tehditlerinin ardından Tahran'ın merkezinden en az 4 şiddetli patlama sesi duyulurken saldırının Tahran'ın batısında ve kuzeydoğusunda gerçekleştiği bilgisi İran medyasına yansıdı. İran resmi ajansı IRNA, patlama seslerine ilişkin haberinde şiddetli seslerin özellikle Tahran'ın doğu, batı ve merkezinden geldiğini bildirdi. 

Haberin Devamı

Son dakika İsrail, İranı vuruyor Tahranda şiddetli patlama sesleri
Devlet televizyonu da patlama seslerinin kaynağının henüz belli olmadığını duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz, İran'a saldırı düzenlediklerini doğruladı.

Son dakika İsrail, İranı vuruyor Tahranda şiddetli patlama sesleri

'HER ŞEYİ MAHVEDECEK'

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la bir anlaşma yapmayı tercih ettiğini ve anlaşma sürecinde İsrail’in olası saldırısının "her şeyi mahvedeceğini" belirtmişti.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği bir imza töreninde, İran-İsrail gerilimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İran'la halen nükleer anlaşma müzakerelerini sürdürdüklerini ve anlaşma yapmak istediklerini yineleyen Trump, "İran asla nükleer silaha sahip olamaz, bu kadar basit." demişti.

İsrail'in İran'a yönelik olası saldırı haberleri sorulan Trump, İran'a saldırı konusuna temkinli yaklaştığı ve anlaşma yapmayı tercih ettiği mesajını vermişti.

ABD Başkanı, "İran ile bir anlaşma yapmak istiyorum. Anlaşmaya oldukça yaklaştık. Ben bir anlaşma yapmayı tercih ederim, bir anlaşma olduğunu düşündüğüm sürece, onların (İsrail'in) müdahale etmesini istemiyorum, çünkü bunun her şeyi mahvedeceğini düşünüyorum." yorumunu yapmıştı.

Haberin Devamı

"ORTA DOĞU'DA BÜYÜK BİR ÇATIŞMA İHTİMALİ VAR"

İsrail'in bu süreçte kendisine ne söylediği sorusuna, "Bana bir şey söylemediler ancak Orta Doğu'da büyük bir çatışma ihtimali var. Bunun (İsrail saldırısının) hemen olacağını söyleyemem ama görünen o ki bir şeyler olacak." diye yanıt verdi.

Bölgede çok sayıda Amerikalı personel olduğunu ve bu kişilerin çıkarılmasını istediğini söyleyen Trump, "Çünkü yakında bir şeyler olabilir. Ben hiçbir uyarıda bulunmayan ve füzelerin binalarına düşmesine seyirci kalan kişi olmak istemiyorum." diye konuştu.

İran'la anlaşmaya varıp varmayacaklarını şu anda net olarak söyleyemeyeceğini kaydeden Trump, "Şunu net olarak söyleyebilirim, (İsrail) girseler de girmeseler de, (İran) nükleer silaha sahip olamaz. Ben daha barışçıl yolu tercih ederim." değerlendirmesini yaptı.

TRUMP: İRAN NÜKLEER MESELESİNİN DİPLOMATİK YOLLA ÇÖZÜLMESİ KONUSUNDAKİ KARARLILIĞIMIZ SÜRÜYOR

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'in İran'a yönelik saldırı ihtimali tartışmaları devam ederken, "İran'la nükleer sorunu diplomatik yollarla çözme" yaklaşımına bağlı olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

ABD Başkanı Trump, Truth Sociak hesabından yaptığı paylaşımda İran'a saldırı yerine diplomatik çözüm istediğini yineledi.

Trump, açıklamasında, "İran nükleer meselesinin diplomatik yolla çözülmesi konusundaki kararlılığımız sürüyor. Tüm yönetimim İran'la müzakere konusunda talimat aldı. İran büyük bir ülke olabilir, ancak bunun için önce nükleer silah elde etme umudundan tamamen vazgeçmelidir." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARINA ORTA DOĞU'DAKİ GELİŞMELER KONUSUNDA GÜVENLİK UYARISI

ABD, İsrail'in İran'a saldırabileceğine ilişkin iddiaların ardından vatandaşlarına yönelik yeni güvenlik uyarısı yayımladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, X sosyal medya platformundan konuya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Orta Doğu'daki yüksek gerilim nedeniyle güvenlik ortamı karmaşık ve hızla değişebilir. İsrail ve çevresindeki bölgelerde bulunan ABD vatandaşlarını, dikkatli olmaya, gelişmeleri yakından takip etmeye teşvik ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

ABD medyasına konuşan kaynaklar, İsrail'in birkaç gün içerisinde İran'a askeri operasyon yapmayı planladığını iddia etmişti.

Haberin Devamı

TRUMP, FED BAŞKANI POWELL'I "KOVMAYACAĞINI" SÖYLEDİ

Trump, Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Powell'ı hedef aldı.

Kısa vadeli borç ödemeleri nedeniyle faiz oranlarının düşürülmesini istediklerini belirten Trump, faiz oranlarında bir puanlık düşüşle yılda 300 milyar dolar tasarruf edileceğini savundu.

Trump, Powell'ı faiz indirimi yapmaya ikna edemediklerini belirterek, "Yalan haberler, 'Onu kovarsan çok kötü olur' diyor. Neden kötü olacağını bilmiyorum ama onu kovmayacağım." dedi.

Dün ve bugün açıklanan enflasyon verilerinin iyi geldiğine işaret eden Trump, enflasyonu düşürdüklerini anlattı.

Powell için "ahmak" kelimesini kullanan Trump, "Diyelim ki bir yıl sonra enflasyon oldu, artır faizleri, benim için sorun değil. Ben varım. Seni arayan ben olurum. Bunun için de çok geç kalacaktır. Ama artır faizleri. Bu kadar yüksek tutmak zorunda değilsin. Eğer (enflasyon) yükselirse, (faiz oranlarını) artırmana karşı değilim ama şu an düşüşteyiz ve borçlanmaya gidiyoruz, bir şeyleri zorlamam gerekebilir." diye konuştu.

Haberin Devamı

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI

ABD Başkan Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği bir imza töreninde, Rusya-Ukrayna Savaşı'na ilişkin gündemi değerlendirdi. Trump, bir soru üzerine, ateşkes anlaşması müzakereleri yaptığı iki ülkeden de hayal kırıklığı yaşadığını dile getirdi.

ABD Başkanı, "Rusya'dan çok hayal kırıklığına uğradım ancak Ukrayna'dan da hayal kırıklığına uğradım çünkü bir anlaşma yapılabilirdi diye düşünüyorum." değerlendirmesini yaptı.

İnsanların yaşadığı binalara füzelerin düştüğünü ve bu şekilde yaşamanın mümkün olmadığını kaydeden Trump, ateşkes anlaşmasına varılamamış olmasının çok üzücü olduğunu söyledi.

Halen bu savaşta çok sayıda askerin hayatını kaybettiğini belirten Trump, savaşın bir an önce durması gerektiğini ifade etti.