Gündem ‘Konservatuvar taşınmasın’

‘Konservatuvar taşınmasın’

30.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın (İÜDK) Kadıköy’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait binadan Göztepe’ye taşınma kararının alınmasına öğrenciler, tepki gösteriyor.

‘Konservatuvar taşınmasın’

İÜDK Öğrenci İnisiyatifi üyeleri, Kadıköy’ün simgesi olan konservatuvarın taşınmasına karşı olduklarını belirterek “İBB’nin iletişim platformları üzerinden ulaşmaya çalıştık. Henüz yanıt alamadık. İBB’nin mülkü olduğu için buradan çıkarılıp Göztepe’ye taşınacağız. İstanbul’un simge bir eğitim kurumu olarak ‘mülk bizimdir’ diyerek çıkarılmak istenmemiz bizi çok üzdü” dediler.

Haberin Devamı

Proje değişti

İBB tarafından halk oylaması yapılarak seçilen Kadıköy - 26 Sıra Numaralı Proje’de “Konservatuvar üst katlarda korunacaktır” ifadesi bulunuyor. Ancak projenin sosyal medya hesaplarından  “Yarışma sonuçlandıktan sonra İBB bu yapının tasarımını kapsamımız dışına almıştır. Uygulanacak proje, kurul onaylı, 2017 tarihli CBA tasarımıdır” denildi. Cengiz Bozkurt Mimarlık’ın internet sitesinde ise söz konusu projeyle ilgili konservatuvar hakkında bilgi bulunmazken Haldun Taner Sahnesi’nin seyirci sayısının, fuaye ve sirkülasyon alanlarının, sanatçılar ve idareye ait mekanların artırılacağı yazıyor.