Gündem Konuta, ticarete imara açmıyoruz

Konuta, ticarete imara açmıyoruz

28.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Atatürk Havalimanı alanında yapılacak millet bahçesiyle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Kurum, bir pistin açık kalacağını belirterek, ‘Hiçbir şekilde ticarete, konut yapımına, imara açmayacağız’ dedi.

Konuta, ticarete imara açmıyoruz

Gökhan Karakaş - Geçen haftalarda iş makinelerinin girmesiyle büyük tepki toplayan Atatürk Havalimanı’na yapılacak millet bahçesi ve kültür binaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından tanıtıldı. Havalimanında yapılan örnek millet bahçesini gezen Kurum, tüm hazırlıkları tamamlanan projenin ilk etabının gelecek yıl açılacağını bildirdi. Kurum, havalimanında yapılan düzenlemeyle ilgili şu bilgileri verdi:

Haberin Devamı

‘147 bin ağaç dikeceğiz’

“Pazar günü coşku ve heyecanla Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle fethin 569’uncu yıl dönümünü hep birlikte kutlayacağız. Son 10 gündür tüm söylemlere, tüm ithamlara rağmen valimiz, il başkanımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, milletimizle büyük bir coşku içerisinde hazırlıklarımızı tamamlandık. Muhalefetin tüm söylemlerine rağmen biz burada 5 milyon metrekarelik alanda ağaç dikeceğiz. Yürüyüş yollarında vatandaşlarımız huzur içerisinde, mutlulukla vakit geçirecek diyoruz ama maalesef karşımızdaki muhalefet buna ‘Olmaz’ diyor. 50-60 yıllık İstanbul’umuzun simgesi, ıhlamur ağaçlarını dikeceğiz diyoruz. Çınar ağaçlarını dikeceğiz diyoruz. Olmaz diyorlar. 350 yıllık zeytin ağacımızla şehitlerimizi, ölümsüz şehitlerimizi temsil edecek zeytin ağacımızı diktik. Onlar olmaz, yapamazsınız diye dursunlar. Tüm Türkiye’ye göstermek istiyorum ki 8 bin metrekarelik bu alan yapacağımız 5 milyon 36 bin metrekarelik alanın örneğidir. Burada yapılması gereken her şey vatandaşımızın huzuru için, refahı için, sağlığı için, mutluluğu için yapılıyor.

Haberin Devamı

Bir pist açık kalacak

Emin olun biz bu alanı hiçbir şekilde konuta, ticarete, imara açmıyoruz. Atatürk Havalimanı’mız hizmet vermeye bir pistiyle devam edecek. Burada afet toplanma alanı olacak. Vatandaşlarımız olası afet durumunda pandemi hastanesinden istifade edecekler. Burada bu alanda geçici barınma iaşe ihtiyaçlarını karşılayacaklar. Bu alanda huzur içerisinde onlara yardım edeceğiz, onlara destek olacağız ve diğer günlerde de yine bu alanımız 7’den 70’e bütün vatandaşlarımıza hizmet verecek bir alan olacak. 8.5 milyon metrekarelik bir alan, bir pistimizi Atatürk Havalimanımızı koruyoruz. Koruduğumuz alan dışındaki 5 milyon yaklaşık 36 bin metrekarelik alanı millet bahçesi olarak tasarladık. Buradaki hangarlar, limandaki yapılar, bütün mevcuttaki yapıları koruyarak bir proje tasarladık. Kültür merkezine, sanat atölyesine, müzeye çeviriyoruz. Bu manada da kıymetli bir yaşam alanı olacak. Herkesin burada ihtiyacını gidereceği bir alan haline gelecek. Bu çerçevede ilk etabımızı da fethin 570’inci yıl dönümünde vatandaşımıza armağan edeceğiz. Buraya 145 bin 300 ağaç dikeceğiz. Ağaçlarımız 40-50 yıllık ağaçlar olacak.”

 

Yazarlar