Gündem Köprü yıkıldı, tekneler battı!

Köprü yıkıldı, tekneler battı!

29.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ülke genelinde bastıran sağanak yağış ve fırtına maddi hasara yol açtı. Oluşan sel nedeniyle yollar kapanırken bazı ahırlarda hayvanlar telef oldu

Köprü yıkıldı, tekneler battı

Birçok kentte etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Sağanak yağış ve şiddetli rüzgarın sebep olduğu bazı olaylar şöyle:
l Geçtiğimiz günlerde sel nedeniyle dört kişinin öldüğü, bir kişinin de kaybolduğu Hatay’ın Erzin ilçesinde sağanak yağmur yine sele neden oldu. Ötençay mahallesinde bazı ahırlarda hayvanların telef olduğu belirtildi. Eski Adana Yolu üzerindeki köprü sel sularına dayanamayarak yıkıldı.
l Adana’da önceki akşam fırtına nedeniyle merkez Seyhan ilçesi Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan elektrik direği yola devrildi. Fatih Terim Kültür Merkezi’nin duvarı yıkıldı.
Adana’da Suriyeli sığınmacıların barındığı çadırlar da su altında kaldı. Ceyhan Belediyesi ekipleri sekiz aileden oluşan 75 kişiyi kurtararak, mağdur olan sığınmacıları Ceyhan Spor Salonu’na taşındı.

Küçük heyelanlar oldu
l Osmaniye’de kurbanlık satmak için kente gelen besiciler, sağanak ve fırtınadan olumsuz etkilendi. Kurban pazarlarındaki çadırların brandaları söküldü. Besiciler, hayvanların ve yemlerin ıslanmaması için uğraştı.
l Zonguldak’ta sağanak nedeniyle suyun bazı yollar ulaşıma kapandı. Küçük çaplı heyelanlar meydana geldi.
l Balıkesir’de gece yarısından sonra şiddetini arttıran fırtına küçük balıkçı teknelerini batırdı. Yüksek kesimlerde ise bazı evlerin çatıları uçtu.
l Çanakkale Boğazı girişinde demirli soğan yüklü kuru yük gemisi, kuvvetli poyrazın etkisiyle demir tarayıp, sürüklenerek karaya oturdu.
lDüzce’nin Akçakoca ilçesinde saatteki hızı 60 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle balıkçı tekneleri denize açılamadı. Kıyı kesiminde dalgaların boyu altı metreye yaklaştı.
l Diyarbakır’ın Kulp ilçesi’nde Hacı Vehbi Yel’e ait (70) ev, etkili sağanağın ardından toprak kayması sonucu yıkıldı. Enkaz altında kalan Yel yaşamını yitirdi.