Gündem Korucu eşini Kürtçe ağıtlarla uğurladı

Korucu eşini Kürtçe ağıtlarla uğurladı

27.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şırnak’ta PKK’lı teröristler tarafından şehit edilen geçici köy korucusu Abdullah Fidan törenle toprağa verildi. Korucunun eşi, şehidini Kürtçe ağıtlar yakarak uğurladı

Korucu eşini Kürtçe ağıtlarla uğurladı

Şırnak’ta, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda şehit olan 41 yaşındaki geçici köy korucusu Abdullah Fidan için tören düzenlendi. Şırnak Jandarma Komutanlığındaki törende, şehit Fidan’ın Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu ve öz geçmişi okundu.

Jandarma İstihkam Yüzbaşı Devrim Şimşek, törende yaptığı konuşmada, terörle mücadelede kahraman köy korucularının vatanın birlik ve bütünlüğünün sağlanmasında emniyet güçleri ile omuz omuza mücadele ettiğini belirterek, bölgede yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliği için canlarını hiçe sayarak görev yaptıklarını söyledi.

Törende şehit Fidan’ın karısı Azime Fidan (37) Kürtçe ağıtlarla eşine veda etti. Teröre lanet eden şehit eşi, sık sık çocukları Mehmet, Hüseyin ve Seyile’ye sarılarak teselli bulmaya çalıştı. Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar şehit Fidan’ın babası Hamit Fidan (74) ile yakınlarına başsağlığı diledi, acılarını paylaştı.

Üç çocuk babası Fidan’ın naaşı okunan duanın ardından toprağa verilmek üzere merkeze bağlı Yeniaslanbaş köyüne gönderildi. Şehit korucu, Yeniaslanbaş köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Silah arkadaşları da katıldı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonlarda şehit olan Özel Harekat Polisi Emre Fıstıkeken, memleketi Nevşehir’in Göre beldesinde toprağa verildi.

İkindi namazından sonra düzenlenen cenaze törenine, Vali Mehmet Ceylan, Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, şehidin Hakkari Yüksekova’da birlikte görev yaptığı özel harekat polisi arkadaşları, askeri ve sivil erkan ile yakınları ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Türk bayrağı ile örtülü olarak Göre Belediyesi önüne getirilen şehidin tabutunu babası Ayhan Fıstıkeken öperek gözyaşı döktü. Ayakta durmakta zorlanan baba Ayhan Fıstıkeken’e Vali Mehmet Ceylan koluna girerek destek verdi. Şehit Fıstıkeken, Göre belde mezarlığında toprağa verildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde düzenlenen operasyonda PKK’lıların keskin nişancı tüfeği Kanas ile açtığı ateşte şehit olan 25 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Şahin, Mardin’de düzenlenen törenin ardından memleketi Niğde’ye uğurlandı.

Baba evinde helallik alındı
Şehit Şahin’in naaşı uçakla Nevşehir’e, daha sonra da karayoluyla Niğde’nin İlhanlı Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Helallik alınması sırasında şehidin babası Cumali Şahin ve kardeşleri gözyaşlarını tutamadı. Şehit için kent merkezindeki Çelebi Hüsamettin Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, Niğde Şehitliği’ne defnedildi.

Haberin Devamı

Doğum gününde toprağa verildi
Diyarbakır’da Mermer Jandarma Karakolu’na PKK’lı teröristlerin bombalı araçla saldırısında şehit düşen 28 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Halil Türkoğlu, memleketi Bayburt’ta doğum gününde toprağa verildi. Türkoğlu’nun daha önce Çanakkale’de görev yaptığı ve 1 yıl önce gönüllü olarak Diyarbakır’a gittiği öğrenildi.

Şehit Türkoğlu için Bayburt Yeni Yakutiye camisinde tören düzenlendi. Törene şehidin babası Mustafa Türkoğlu, annesi Cemile Türkoğlu, kardeşleri Alper, Saliha, Hacer Türkoğlu ile Züleyha Saygılı ile yaklaşık 10 bin kişi katıldı.
Cenaze namazını şehidin kız kardeşinin eşi Din Hizmetleri Uzmanı Musa Saygılı kıldırdı. Şehit Türkoğlu’nun cenazesi, törene katılan kalabalık tarafından bir süre Cumhuriyet Caddesi’nde tekbirle omuzlarda taşındı. Şehit Türkoğlu’nun cenazesi, öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verildi.