Gündem Koruyucu aile maaşları ne kadar, kimler olabilir? Koruyucu aile olma şartları nedir?

Koruyucu aile maaşları ne kadar, kimler olabilir? Koruyucu aile olma şartları nedir?

03.10.2020 - 21:04 | Son Güncellenme:

Koruyucu aile ile ilgili detaylar aranan konular arasında bulunuyor. Masterchef'in bugünkü yeni bölümünde koruyucu aileler ile ilgili detaylar yer alıyor. Koruyucu ailelerin kimler olabileceği ve alacakları maaş ise merak konusu. Peki koruyucu aile nedir, kimler olabilir, maaşlar ne kadar?

Koruyucu aile maaşları ne kadar, kimler olabilir  Koruyucu aile olma şartları nedir

TV8 ekranlarında izleyicilerle buluşan Masterchef Türkiye'nin yeni bölümünde koruyucu aileler ile ilgili bir bölüm ekranlara geliyor. Koruyucu aile olmanın şartları ve diğer detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki koruyucu aile kimler olabilir? İşte koruyucu aile maaşları...

Haberin Devamı

 KORUYUCU AİLE AYLIK ÖDEME MİKTARLARI NE KADAR?

Koruyucu ailelere ödenen ücret (10270) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda elde edilen rakamın sırasıyla %50'si, %75'i, %80'i, %85'i ve %90'ı alınarak belirlenmektedir. Harçlıklar ise kuruluş bakımındaki çocuklar için yapılan hesaplama ile belirlenmektedir. Memur maaş katsayısı sırasıyla okul öncesi 0-3 yaş 600, İlköğretim 1-4 ve 5-8. sınıfı 900, Lise ve dengi okul 1200 ve Yükseköğrenime devam edenler için 2000 gösterge rakamı ile çarpılarak bulunan miktar kadar ödeme yapılmaktadır. 2020 yılının Temmuz-Aralık ayları için katsayı: 0,154461

Koruyucu aile maaşları ne kadar, kimler olabilir  Koruyucu aile olma şartları nedir

KİMLER KORUYUCU AİLE OLABİLİR?

Hoşgörülü, sabırlı, esneklik gösterebilen, güvenli ve şefkatli bir ortam sağlayabilen, sevgisi ile bir çocuğun hayatında fark yaratmak isteyen ve mevzuatta belirtilen şartları taşıyan, Kurumla işbirliği içinde çocuk yararına hizmet vermeye kendini hazır hisseden herkes koruyucu aile olabilir.

Haberin Devamı

TC vatandaşı iseniz
Sürekli Türkiye’de ikamet ediyorsanız
25-65 Yaşları arasındaysanız
En az ilkokul mezunu iseniz
Düzenli gelire sahipseniz
Çocuğun öz anne-babası ya da vasisi değilseniz

Evli ya da bekâr, çocuklu ya da çocuksuz herkes
Koruyucu aile olmak üzere ikamet ettiği ilde bulunan il müdürlüğüne başvurabilir.

Eşlerin birlikte başvurmaları gerekmektedir.

Özellikle çocuğun yakın çevresinde olan akrabalar, komşular ya da aile dostları tercih edilmektedir.

Akrabaların koruyucu aile olmak istemesi halinde yapılacak sosyal inceleme sonucuna göre yaş ve eğitim koşulları değerlendirilmektedir.

Koruyucu aile adaylarının yaşı değerlendirilirken, eşler arasındaki yaş farkının on yaş veya daha az olması halinde yaşı küçük olan eşin yaşı, bunun haricindeki durumlarda eşlerin yaş ortalaması esas alınır. Adayların başvuru ve çocuğun yanlarına yerleştirildiği tarih itibarıyla belirlenen yaş aralığında bulunmaları, çocuğun yaş dönemine uygun davranış gösterebilme becerisi ve çocukla aralarında birebir ebeveyn-çocuk ilişkisi sağlanması esasları göz önünde bulundurulmaktadır.

Uzmanlaşmış koruyucu aile ya da geçici koruyucu aile modellerinde belirtilen başvuru şartlarına ek olarak; yanlarına yerleştirilecek çocuklara yardımcı olabilecek Bakanlıkça belirlenen lisans eğitimi almış veya eşlerden biri en az ilköğretim düzeyinde olmak üzere temel ana-baba eğitimleri, koruyucu aile birinci ve ikinci kademe eğitimlerini almış olmak gerekmektedir.

Koruyucu aile olmak isteyen kişi bekâr ise yerleştirilecek çocuğa diğer ebeveynin yoksunluğunu hissettirmeyecek akraba ilişkilerine sahip olması konusuna özellikle önem verilmektedir.

Yazarlar