Gündem KPSS 2017/1 tercih başvuruları sona erdi! KPSS başvuru ücretleri için son gün...

KPSS 2017/1 tercih başvuruları sona erdi! KPSS başvuru ücretleri için son gün...

04.07.2017 - 11:55 | Son Güncellenme:

KPSS 2017/1 tercih başvuruları dün akşam 23:59 itibariyle sona erdi. Binlerce adayın memur olma hayali kurduğu KPSS 2017/1 başvuruları için başvuru işlemleri dün sona erdi. ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden online olarak yapılan başvuruların ardından KPSS 2017/1 başvurusu yapan adaylar 15 TL başvuru ücreti ödeyecek. Başvuru ücretini ödemeyen adayların başvuruları geçersiz sayılacak.

KPSS 2017/1 tercih başvuruları sona erdi KPSS başvuru ücretleri için son gün...

KPSS 2017/1 başvuru işlemleri 3 Temmuz saat 23:59 itibariyle sona erdi. Binlerce aday tarafından memur olabilme hayaliyle yapılan tarcih başvuruları bilindiği üzere 21 Haziran tarihinde başlamıştı. Başvuruların sona ermesinin ardından adayların dikkat etmesi gereken konuların başında sınav tercih başvuru ücreti geliyor. KPSS 2017/1 başvurusu yapan adaylar ÖSYM tarafından talep edilen 15 TL'yi Halkbank ATM'lerinden veya ais.ösym.gov.tr adresinden online olarak yapabilecekler. KPSS başvuru ücretlerinin ödenmesi için son gün 4 Temmuz saat 23:59 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

KPSS BAŞVURU ÜCRETLERİ İÇİN SON GÜN NE ZAMAN?

KPSS 2017/1 tercih başvurusu işlemleri 3 Temmuz'da sona erdi. KPSS başvurusunu yapan adayların 4 Temmuz saat 23:59'a kadar KPSS başvuru ücretlerini yatırması gerekiyor. KPSS başvuru ücretini yatırmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecek. KPSS başvuru ücretleri Halkbank ATM'lerinden veya ais.ösym.gov.tr adresinden online olarak kredi kartıyla ödenebiliyor.

KPSS TERCİH ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

KPSS tercih ücreti ödemek için iki seçenek bulunuyor. Bunlardan birincisi ÖSYM’nin ödemeler bölümü diğeri ise kılavuz sonunda yer alan bankalardır. Kılavuz sonunda yer alan bankalar şunlardır;

Akbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
Albaraka Türk tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
Finansbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
Kuveyt Türk Katılım Bankası internet bankacılığı ve tüm şubeleri (KKTC’den başvuru yapacak adaylar hariç)
Türk Ekonomi Bankası internet bankacılığı ve tüm şubeleri
Halkbank tüm ATM’leri, şubeleri ve internet bankacılığı
Ziraat Bankası internet bankacılığı ve mobil bankacılık

Haberin Devamı

SONUÇLARIN DUYURULMASI

Yerleştirme sonuçları açıklandığında adaylara, posta ile sonuç belgesi gönderimi yapılmayacaktır. Sonuç belgeleri sadece ÖSYM’nin resmi internet sayfası üzerinden görülebilecek. Kamu kurum ve kuruluşları da elektronik ortamda kendi şifreleri ile bu sonuçlarla ilgili bilgilere erişim sağlayabilecek.