Gündem KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS Ortaöğretim 2016

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS Ortaöğretim 2016

07.12.2016 - 11:38 | Son Güncellenme:

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınava giren 3.5 milyon aday bu sorunun yanıtını merak ediyor. 20 Kasım'da yapılan KPSS Ortaöğretim sınavı sonuçları için ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Sonuçlar ÖSYM sonuç görüntüleme sayfasında erişime açılacak.

KPSS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak KPSS Ortaöğretim 2016

KPSS sınav sonuçları için heyecan dorukta. 20 Kasım'da yapılan KPSS Ortaöğretim sonuçları ile ilgili ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 3.5 milyon adayın katıldığı KPSS sınavının sonuçlarının açıklanması için gözler ÖSYM'de...

Haberin Devamı

SONUÇLARIN AÇIKLANMASI ZAMAN ALABİLİR

Ortaöğretim yani lise mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 20 Kasım'da gerçekleştirildi. Sınav için 3 milyon 498 bin 335 aday başvurmuş, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarihinde bir rekor kırılmıştı.

ÖSYM, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı hakkında bir bilgi vermedi ancak sınava 3.5 milyon aday girdiği için sonuçların açıklanmasının zaman alacağını bildirdi.

Sınavda adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinden 120 soru soruldu. Saat 10.00’da başlayan sınav 120 dakika sürdü. 176 merkezde yapılan sınavda 542 bin 122 sınav görevlisi de hazır bulundu.

KPSS'DE ÇOK KONUŞULAN ÖMER HALİSDEMİR SORUSU

3.5 milyon adayın girdiği KPSS'de bugün dikkat çeken bir soru vardı. KPSS'de "Hangi üniversitenin ismi Ömer Halisdemir olarak değiştirildi" diye soruldu. Cuntacı askerler tarafından şehit edilen Kahraman Şehit Ömer Halisdemir'in ismi Niğde Üniversitesi'ne verilmişti

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişimi gecesi özel kuvvetler komutanlığında Tuğgeneral Semih Terzi'yi kafasından vurarak öldürdükten sonra cuntacı askerler tarafından şehit edilen Kahraman Şehit Ömer Halisdemir'in ismi Niğde üniversitesi'ne verilmişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Niğde Üniversitesi'nin isminin Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak değiştirildiğini geçtiğimiz haftalarda açıklamıştı.

ÖSYM SONUÇ AÇIKLAMA SİSTEMİNE GİRİŞ