Gündem BAYRAM NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR? 2022 Kurban Bayramı başlangıç ve bitiş tarihi hangi günler, kaç gün sürecek?

BAYRAM NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR? 2022 Kurban Bayramı başlangıç ve bitiş tarihi hangi günler, kaç gün sürecek?

29.06.2022 - 09:08 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı hakkında başlangıç ve bitiş günleri araştırılıyor. Peki Kurban Bayramı toplam kaç gün sürecek? İşte Bayram ne zaman sorusunun yanıtı ve bayram tatili hakkında bilinmesi gerekenler...

BAYRAM NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR 2022 Kurban Bayramı başlangıç ve bitiş tarihi hangi günler, kaç gün sürecek

2022 Yılının ilk dini bayramı Ramazan, Mayıs ayında yaşandı. İkinci dini bayram olan Kurban Bayramı ise Temmuz ayında yaşanacak. Haziran ayının son günlerinde gündeme gelen Kurban Bayramı ne zaman sorusunun yanıtı belli oldu. Peki Kurban Bayramı tatili kaç gün? İşte Kurban Bayramı 2022 günleri...

Haberin Devamı

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN, HANGİ GÜNLER?

1. GÜN: 9 Temmuz 2022 Cumartesi

2. GÜN: 10 Temmuz 2022 Pazar

3. GÜN: 11 Temmuz 2022 Pazartesi

4. GÜN: 12 Temmuz 2022 Salı

KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN?

2022 Yılının Kurban Bayramı tatili şu an için toplam 4 gün görünüyor. Konuya ilişkiN Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni bir açıklamda bulundu ve bayram tatilinin 15 Temmuz ile birleştirildiğini duyurdu. Buna göre Kurban Bayramını takip eden günler ile 15 temmuz arasındaki çarşamba ve perşembe günleri idari izin kapsamına alınacak.

BAYRAM NE ZAMAN BAŞLIYOR, NE ZAMAN BİTİYOR 2022 Kurban Bayramı başlangıç ve bitiş tarihi hangi günler, kaç gün sürecek

KURBAN BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?

Kurban Bayramı Hz. Muhammed döneminde de aynı coşku ve sevinç içerisinde kutlanmıştır. Hz. Peygamber sahabeye bayramın ruhunu, manasını anlatarak ve bizzat eda ederek göstermeye çalışmıştır.

Haberin Devamı

"Kurban" sözcüğü İslami bir terim olarak "Allah'a yaklaşmak, Allah'ın rızasını elde etmeyi" ifade eder. Hz. İbrahim kıssasında da zaten anlatılan tam olarak budur. Kulun, Allah'a teslimiyeti ve tereddütsüz uğruna bir şeyleri feda edebilmesidir.

KURBANLIK FİYATLARI 2022 NE KADAR?

Her bütçeye uygun büyükbaş hayvanların olduğu görülen pazarda, fiyatlar 25 bin TL ile 65 bin TL arası değişiyor.

Öte yandan Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla, hayvan pazarları açılmaya başladı. Kocaeli Modern Hayvan Pazarı’na da besiciler hayvanlarını getirdi. Önümüzdeki haftadan itibaren ise hareketliliğin artması bekleniyor. Çeşit çeşit büyükbaş hayvanların olduğu pazarda fiyatlar 25 bin TL’den 65 bin TL’ye kadar değişkenlik gösteriyor. Diyanet Başkanlığı’nın getirmiş olduğu üst fiyat limitinden dolayı en pahalı hayvanlar 65 bin TL'yi geçmiyor.