Gündem Bayram'da sokağa çıkma yasağı var mı? 2020 Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün?

Bayram'da sokağa çıkma yasağı var mı? 2020 Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün?

06.07.2020 - 22:28 | Son Güncellenme:

Kurban Bayramı için heyecan dorukta. Bu yıl Ramazan Bayramı'nda koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulamasından dolayı milyonlarca vatandaş Kurban Bayramı'nda yasak olup olmayacağını merak ediyor. İşte merak edilen soruyla ilgili son durum...

Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı 2020 Kurban Bayramı ne zaman, kaç gün

2020 Kurban Bayramı için geri sayım başladı. İslam alemi için son derece değerli olan Kurban Bayramı bu yıl 30 Temmuz'da Arefe Günü ile başlayacak. Peki bayram sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte hem bu soruyla ilgili son durum hem de bayram tarihleri...

KURBAN BAYRAMI'NDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Özkan, Habertürk TV'de yayınlanan Serap Belet ve Selçuk Tepeli ile 'Gün Başlıyor' programında pandemi süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin vaka sayısında binli rakamların altına inmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Özkan, vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyması uyarısında bulundu. Öte yandan Özkan, vaka sayısının düşmemesi durumunda Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının uygulanacağını dile getirdi.

Özkan'ın konuşmalarından satır başları şu şekilde:
"Okulların açılmasıyla ilgili her türlü plana hazırlıklıyız. Ancak, şu anda 15 Ağustos'ta ya da Eylül'de okulların açılır ya da açılmaz diye bir karar çıkması mümkün değil. Her şey toplumun elinde. Eğer kurallara uyup, vaka sayısını düşürürsek toplu alanlarda daha rahat bir yaşam sürecine gireceğiz.

Haberin Devamı

Bizim toplumumuz hastalanıp daha sonra tedavi olmaya odaklıyız. Vatandaş alması gereken tedbirleri biliyor ama hayatına uyarlamıyor.

Toplumdaki sağlık okur-yazarlığıyla ilgili Sağlık Bakanlığı'yla 2017'de yapılan çalışmaya göre yüzde 70 düşük. Yani 10 kişiden 7'si sağlıkla ilgili bilgiyi anlama bulma, anlama konusunda yetersiz.

"KURBAN BAYRAMINDA YASAK GELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Kişisel kanaatim rakamları düşüremezsek Kurban Bayramı'nda bir engel geleceğini düşünüyorum. Rakamlar böyle devam ederse yasaklar yeniden gelebilir. Çünkü biz sarılmadan, öpüşmeden duramıyoruz.

2020 (KALAN) DİNİ GÜNLER TAKVİMİ

Kurban Bayramı 31 Temmuz-3 Ağustos 2020

Hicri Yılbaşı 20 Ağustos 2020

Aşure Günü 29 Ağustos 2020

Mevlid Kandili 28 Ekim 2020