Gündem KYK burs ve kredileri ne zaman hesaba geçiyor?

KYK burs ve kredileri ne zaman hesaba geçiyor?

07.01.2019 - 09:27 | Son Güncellenme:

Üniversitede okuyan milyonlarca öğrenci KYK burs ve kredi başvurusunda bulundu. Burs ve kredi almaya hak kazanan öğrenciler bursların ne zaman yatacağını merak ediyor. İşte KYK'nın belirlediği tarihler...

KYK burs ve kredileri ne zaman hesaba geçiyor

Yeni yılın gelmesiyle üniversite öğrencileri, KYK burslarının ne zaman yatacağını merak etmeye başladı. KYK bursuna hak kazanan öğrenciler, hangi gün burs ücretlerinin hesaplarına yatacağını araştırıyor.

Haberin Devamı

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK?

KYK burs ücretleri, T.C. kimlik numarası sıfır ile bitenler ayın altısında, ikiyle bitenler ayın yedisinde, dörtle bitenler ayın sekizinde, altıyla bitenler ayın dokuzunda, sekizle bitenler ayında onunda burslarını alıyorlar. Burs ücretlerinin yatırılma saati ise değişebiliyor. Ücretler genellikle, 00:00 ila 03:00 arasında yatırılıyor.

KYK BURSU NE KADAR?

Burs ücretleri; lisansta 500, yüksek lisansta 1000, doktorada da 1500 liraya yükseltilmişti. Zamlı burs/krediler Ocak 2019 yılından itibaren ödenmeye başlanacak.

BURS NEDİR ?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Haberin Devamı

Burstan yararlanacak öğrenciler,

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
• Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)
• ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,
• Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

ÖĞRENİM KREDİSİ NEDİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile kayıt yaptıran öğrencilere (intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),
• Yüksek lisans (Master ve Doktora) öğrencileri, öğrenim kredisinden yararlanabilirler.