Gündem KYK yurt başvurusunda yedek sonuçlar açıklandı

KYK yurt başvurusunda yedek sonuçlar açıklandı

16.09.2015 - 10:47 | Son Güncellenme:

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından yedek sonuçları da belli oldu. KYK yurt başvurusunda bulunan öğrenciler sonuçlarını internet üzerinden kolayca öğrenebilirler. KYK yedek sonuçları hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

KYK yurt başvurusunda yedek sonuçlar açıklandı

Üniversiteyi kazanan öğrenciler bu sene kayıtlarını E-Kayıt sistemi ile internet üzerinden gerçekleştirdi. Bu sene üniversite kayıt işlemleri internet üzerinden gerçekleştiği gibi yurt kayıt işlemleri de internet üzerinden gerçekleşmektedir. Daha önceden üniversite kayıtları üniversiteye giderek yurt kayıtları da yurtlara giderek gerçekleşmekteydi. Ama bu sene internet ve teknolojinin gelişmesi ile kayıt işlemleri internet üzerinden E-Devlet sistemi ile gerçekleştirilebiliyor. Üniversiteyi kazanan öğrencilerden kalacak yeri olmayan öğrencileri için devlet, yurtlarını hizmete açmıştır. Kalacak yeri olmayan öğrenciler bu yurtlara başvurarak yurtlarda kalma şansı elde edebilir. Yurt başvurularını yapan öğrencileri başvuru sonuçları açıklanmıştır.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama işlemini Kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Kredi ve Yurtlar kurumunun internet sayfasına giriş yaptığınızda karşınıza iki bölüm gelecektir. Yurt başvuru sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ana sayfasına gitmek için tıklayınız. Bu bölüme başvuru yapan kişinin T.C. kimlik numarası, cilt numarası, aile sora numarası ve sıra numarası girildikten sonra son olarak da ekrandaki güvenlik kodunu gerekli yere girmelisiniz. Tüm bu bilgiler girildikten sonra sorgula linkini tıklayarak sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz. Yurt çıkan öğrenciler kayıtlarını internet üzerinden E-Devlet sistemi sayesinde gerçekleştirebilmektedir. E-Devlet sisteminden işlem gerçekleştirmek için öncelikle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme giriş yapmak için giriş yerine T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girmeniz gerekmektedir. Sisteme giriş yaptıktan sonrada E-Hizmetler bölümünden Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bölümünü bulmalısınız. Bu bölümün alt seçeneklerinden istediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Üniversite E-Kayıt seçeneğini seçerek de yurt kayıt işlemini bu bölümden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

KYK Burs Başvurusu Nasıl Yapılır?

Maddi olarak sıkıntı yaşayan öğrenciler için devlet burs ve kredi imkanı sağlamaktadır. Öğrenciler burs başvurusu yaparak devletin verdiği burs ve kredi imkanlarından yararlanabilirler. Devlet yurt başvuruları gibi burs ve kredi başvuruları için de Kredi ve Yurtlar Kurumunu görevlendirmiştir. Öğrenciler kredi, burs ve yurt işlemlerini Kredi ve Yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Kredi ve yurtlar kurumu devlete bağlı bir kurumdur. Öğrenciler burs ve kredi başvuru işlemini kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvurularının ekim ayında başlayacağını duyurmuştur. Ayrıca burs ve kredi alınmalarında ocak ayından itibaren olacağını duyurmuştur. Devlet öğrencilerin maddi durumuna göre ya kredi yada burs vermektedir. Kredi çıkan öğrenciler okul bittikten sonra aldıkları bursu geri ödemektedirler. Burs çıkan öğrenciler ise geri ödemesiz olarak burslarını alabilirler. Öğrenciler burs başvurularını ekim ayında kredi ve yurtlar kurumunun internet sitesinden gerçekleştirebilir. Burs ve kredi başvurularını gerçekleştiren öğrenciler burslarını ve kredilerini ocak ayından itibaren kredi ve yurtlar kurumunun açmış olduğu banka hesabından alabilirler.

Yazarlar