Gündem KYK yurt başvuru ne zaman yapılacak? KYK 2020 burs ve yurt başvuru işlemleri

KYK yurt başvuru ne zaman yapılacak? KYK 2020 burs ve yurt başvuru işlemleri

05.09.2020 - 16:13 | Son Güncellenme:

KYK başvuruları başladı mı? Üniversite yerleştirme işlemlerinin ardından kayıt yaptıran öğrenciler KYK yurt başvuruları ile ilgili ayrıntıları araştırıyor. Özellikle şehir dışında üniversiteye gidecekler için önemli olan KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak? KYK'dan başvuru süreci ile ilgili açıklama geldi mi?

KYK yurt başvuru ne zaman yapılacak KYK 2020 burs ve yurt başvuru işlemleri

KYK burs ve yurt başvuruları ile ilgili henüz açıklama yapılmadı. 2020 Üniversite kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler KYK'dan gelecek haberi bekliyor.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada KYK yurt başvurularının YÖK tarafından açıklanacak olan akademik takvimin ardından belli olacağı açıklandı.

KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Başvurular e-Devlet üzerinden alınacağı için e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekiyor.

Özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin yurt barınma hakkı kazandıktan sonra ilgili belgeyi yurt müdürlüklerine teslim etmesi gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

Haberin Devamı

BURS VE KREDİ BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

KYK burs ve kredi başvuruları e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir. Yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs verilmekte, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi verilmektedir.