Gündem LGS sınavı ne zaman yapılacak?

LGS sınavı ne zaman yapılacak?

29.05.2018 - 12:04 | Son Güncellenme:

TEOG sınavının kaldırılması ile birlikte ortaokul öğrencileri yeni bir sınav ile tanışmış oldular. Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ismini alan yeni sınava hazırlanan öğrenciler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Hem sınava girecek öğrencilerin hem de velilerin merak ettiği soru... LGS sınavı ne zaman yapılacak?

LGS sınavı ne zaman yapılacak

LGS sınavı ne zaman?

Haberin Devamı

LGS sınavı 8. Sınıf öğrencilerinin gireceği bir sınavdır. Sınav 2 Haziran Cumartesi günü düzenlenecek. Sınav aynı gün içinde iki ayrı bölüm halinde uygulanacak. Sınav çoktan seçmeli bir sınav olup, 90 sorudan oluşacak. Sınavın birinci bölümü sabah saat 09.30da başlayacak. Sınavın ikinci bölümü ise sabah saat 11.30da gerçekleşecek. İki bölüm arasında belli bir süre tanınacak. Bu süre öğrencilerin dinlenmesi, ihtiyaçlarını gidermesi için verilmektedir. Verilen ara sürede öğrencilerin sınav binasını terk etmeleri kesinlikle yasaktır.

Sınav süresi ne kadar?

Sınav iki ayrı bölümden oluşacak. Sınavın birinci bölümü 75 dakika sürecek. Birinci bölümde 50 sorudan oluşan sözel konulu bir sınav gerçekleştirilecek. Sınavın ikinci bölümü ise birinci bölüme göre daha kısa sürecek. İkinci bölüm 60 dakika sürecek. Ve sınavın ikinci bölümünde tamamen sayısal konuları içeren 40 sorudan oluşan bir sınav gerçekleştirilecek. Sayısal sınav yani ikinci sınavda matematik ve fen bilimlerinden sorular sorulacak. Liseye Geçiş Sınavında yabancı dilden de 10 soru sorulacak.

Haberin Devamı

Bazı illerde Anadolu Liselerinin bulunmayışı velilerin ve öğrencilerin aklını karıştırmaktadır. Ve acaba haksızlık mı yapılıyor gibi soruları sormalarına sebebiyet vermektedir.

Sınavda kopya çekilmesine engel olabilmek adına sıkı önlemler alınacağı söylenmektedir.

Sınavda çoktan seçmeli şıklı soruların yanı sıra açık uçlu soruların da sorulacağı söylenenler arasında bulunmaktadır.

Liseye yerleşirken öğrencilerin sadece sınavda alacakları puan geçerli sayılmayacak. Öğrencilerin ortaokul eğitimleri boyunca derslerinde gösterdikleri başarı da yerleştirme sırasında dikkate alınacak. Yüzdesi alınacak ve ona göre hesaplanıp, net bir yerleştirme puanı ortaya çıkarılacaktır.

Öğrencilerin sınav başvuru tarihlerini kaçırmamaları ve sınav günü, sınav saatinde sınavın gerçekleşeceği binada bulunmaları önemlidir.