Gündem Limonlu suyun faydaları saymakla bitmiyor

Limonlu suyun faydaları saymakla bitmiyor

19.04.2018 - 14:14 | Son Güncellenme:

Limonlu su, daha çok zayıflamak için tercih edilir ve diğer faydaları pek bilinmez. Ancak yüksek oranda C vitamini içeren limon sayesinde limonlu su tam bir şifa kaynağıdır. Sağlık durumunuza özel olarak aksi önerilmiyorsa bu mucizevi içeceği her gün düzenli olarak tüketebilirsiniz...

Limonlu suyun faydaları saymakla bitmiyor

Günde en az 2.5 litre su tüketilmesi gerekiyor. Bu suyun bir kısmını limonlu su haline getirerek tüketimine devam edebilir ve sayısız faydasından da yararlanabilirsiniz. Limonlu su, hem yapımı kolay hem de faydaları saymakla bitmeyen bir şifa kaynağıdır. Bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirir.

Haberin Devamı

Şifa Kaynağı Limonlu Su

Limonlu su öncelikle bir C vitamini deposudur ve grip gibi hastalıklardan sizi korur. Limonlu su aynı zamanda boğaz ağrısı ve farenjit gibi solunum yolları hastalıklarına karşı da etkilidir. Bağışıklık ve sindirim sistemini güçlendirmekte olan limonlu su, zayıflamak isteyenler için vazgeçilmez bir nimettir. Boğazlarda ya da iç organlarda iltihap ve enfeksiyon gibi durumlara karşı kullanılabilir. Antioksidan özelliği sayesinde hücre canlılığını korumada yardımcıdır, dolayısıyla yaşlanmaya karşı etkilidir. Limonlu su alkali bir içecektir, vücudun alkali olmasına yardım ederek kanser hücrelerinin oluşmasına karşı önlem niteliğinde olabilir. Ayrıca idrarınızı daha kolay dışarı atmanıza da büyük oranda yardımcı olur.

Haberin Devamı

Limonlu Suyun Bilinmeyen Faydaları

Düzenli olarak limonlu su tüketmek, sindirim sisteminizi güçlendireceği için kabızlığı önler ve bağırsaklarınızın daha güzel ve düzenli çalışmasını sağlar. Aynı zamanda ağız ve diş hastalıklarıyla da savaşmanıza yardım eder. Nefesi rahatlatır, solunum yollarının açılmasını sağlar ve nefesinizin kötü kokmasını da büyük oranda engeller. En büyük desteği ise sinir sistemini düzenlemesi ve stresi azaltmasıdır. Depresyon, ruh hali bozuklukları ve endişe gibi düşüncelerden kurtulmanıza ve daha sakin ve dingin bir hayat yaşamanıza olanak sağlar. Günde en az bir bardak limonlu su ya da sulandırılmış limon tüketimi hayatınızı oldukça düzene sokacak ve sizi rahatlatacaktır. İçerisine bir miktar bal karıştırarak da tüketebilir daha lezzetli bir içecek elde edebilirsiniz.

Yazarlar