GündemErdoğan'dan CHP'ye 18 yıl sonra tarihi ziyaret

Erdoğan'dan CHP'ye 18 yıl sonra tarihi ziyaret

11.06.2024 - 15:18 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel’e, beklenen iade-i ziyaretini gerçekleştirdi. Erdoğan - Özel görüşmesi CHP Genel Merkezi'nde 12. katta gerçekleşti. Tarihi ziyaret 1 saat 30 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 yıl aranın ardından CHP Genel Merkezi'ne geldi. Erdoğan'la CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kırk gün sonra ikinci kez görüştü.

CHP SÖZCÜSÜ DENİZ YÜCEL'DEN AÇIKLAMA

CNN Türk Muhabiri Melike Görür, CHP Sözcüsü Deniz Yücel'in açıklamalarını şu sözlerle aktardı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'a asgari ücrete zam yapılması gerektiği iletildi. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'in Erdoğan tarafından kabul edilmesinden dolayı memnuniyet duyulduğunu ifade etti Deniz Yücel.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve CHP'nin ekonomi kurmaylarının bir araya gelebileceği kulis bilgileri arasında

İKİ LİDER NE KONUŞTU? AK PARTİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, beklenen iade-i ziyaretini bugün gerçekleştirdi. Görüşmeye dair AK Parti'den ilk açıklama geldi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Diyalog ortamının sürmesi önemli. Tablo kalıcı kazanımlara dönüşmeli. Görüşmede ekonomiyle ilgili konular da gündeme geldi.Sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye’nin gelecek nesillere borcu olan ve yeni anayasaya kavuşmak sürecini siyasetin gündelik polemikleri içinde değil Türkiye’nin geleceğini gözeten bir sorumluluk ve perspektifle ele alınması gerektiğini ifade ediyorlar." dedi.

Çelik Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı törenleri için, "Cumhurbaşkanımız törenlerde CHP ve diğer partilerle güçlü şekilde beraberlik gösterilmesi gerektiğini ifade etti" ifadelerini kullandı.

TARİHİ ZİYARET SONA ERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel'in görüşmesi 1 saat 30 dakika sürdü.


Haberin Devamı
ERDOĞAN, CHP GENEL MERKEZİ'NDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmek üzere CHP Genel Merkezi'ne geldi. Erdoğan'ı Özgür Özel kapıda karşıladı. Erdoğan’a Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş eşlik ederken, Özel’in yanında ise CHP İstanbul Milletvekili ve eski büyükelçi Namık Tan hazır bulundu.






FORSLU BAYRAK GÖNDERE ÇEKİLDİ

Erdoğan - Özel görüşmesi öncesi forslu bayrak CHP Genel Merkezi önünde göndere çekildi.

GÖRÜŞME NE ANLAMA GELİYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme, siyaset kulislerinde yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor. Bu önemli görüşme, AK Parti'nin yeni stratejiler geliştirdiği bir döneme işaret ediyor. CNN TÜRK canlı yayınında Dicle Canova'nın aktardığına göre, AK Parti'nin üzerinde durduğu yeni strateji ise "NASH DENGESİ" olarak adlandırılıyor.

Dicle Canova, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen ile konuştum. Şen “Seçim sonrası havayı nasıl görüyorsunuz ve siyasetçilere tavsiyeleriniz nelerdir?” soruları temelinde kamuoyunun nabzını tuttuklarını ve çıkan sonuçları yapay zeka ile paylaşarak üç temel netice aldıklarını açıkladı. Politikaların ve uygulamaların şeffaf olması, kutuplaştırıcı dilden uzak durulması, popülist politikalardan kaçınılması... Bu veriler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de paylaşıldı. Mustafa Şen partilerin seçim zamanında kullandıkları dil ile seçim sonrası kullandıkları dilin aynı olmaması gerektiğini vurguladı ama bu kendi politikalarından da vazgeçtikleri anlamına gelmemeli dedi. Ve Matematikçi John Nash'in 'oyun' teorisine atıfta bulundu. Oyun teorisi içinde tarafların ne kadar taviz verebileceğini 'Nash dengeleştirdi' diye anlattı. Bunu siyasete uyarladığımızda partilerin belli bir noktaya kadar diğer partilerle mesafede kalması ama başka bir partiye dönüşmemesi gerektiğini anlattı. "CHP'ye tavsiyemiz de kendiniz gibi olun DEM'e dönüşmeyin" dedi" ifadelerini kullandı.


Haberin Devamı
MAKAM ODASINDA DEĞİŞİKLİK YOK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim sonrası siyasette başlayan normalleşme rüzgarı kapsamında 2 Mayıs’ta kendisini AK Parti Genel Merkezi’nde ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, beklenen iade-i ziyaretini bugün gerçekleştirdi. Erdoğan, 18 yıllık bir aradan sonra ikinci kez CHP Genel Merkezi’nde ağırlandı. Erdoğan’ın iade-i ziyaretinin, İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener ile sürpriz buluşmasının hemen akabinde gerçekleşiyor olması da siyasette tüm gözlerin bugünkü görüşmeye çevrilmesine yol açtı. Özel, Cumhurbaşkanı’nı CHP Genel Merkezi’nde 12. katta bulunan makamında ağırladı. Edinilen bilgiye göre, ziyaret için Özel’in makam odasında herhangi bir dekorasyon değişikliğine gidilmedi. Odada aynı hizada ve yan yana bulunan iki tekli koltuğun birinde Özel, diğerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan oturdu.


ERDOĞAN, BAYKAL'I ZİYARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en son 18 yıl önce Başbakanlığı döneminde, CHP Genel Merkezi'nin açılışı sebebiyle eski Genel Başkan Deniz Baykal'ı ziyaret etmişti.