GündemSon dakika! AFAD acı haberi duyurdu... Fırtına ve sel can aldı: Meteoroloji'den yeni açıklama

Son dakika! AFAD acı haberi duyurdu... Fırtına ve sel can aldı: Meteoroloji'den yeni açıklama

25.11.2023 - 23:59 | Son Güncellenme:

Olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni raporu yayımladı. CNN TÜRK Meteoroloji danışmanı ise salı gününe işaret etti. Öte yandan Zonguldak'ta fırtına anında kameralara yansıyan bir görüntü dikkat çekerken, 2 can kaybı haberi de geldi.

Türkiye hafta sonunu fırtına, şiddetli yağmur ve kar yağışının etkisi altında geçirdi. Yeni haftanın hava durumu raporu yayımlandı, 28 ile uyarı verildi.

İşte dakika dakika yurtta hava durumu raporu:

KASTAMONU'DA DENİZ KARA İLE BİRLEŞTİ, YOL SU ALTINDA KALDI

Kastamonu'nun Cide ilçesinde etkili olan fırtına sebebiyle, deniz kara ile birleşti. Dev dalgaların vurduğu Cide-Bartın karayolu sular altında kaldı.

AKSARAY'DA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Aksaray’da gün boyu etkili olan fırtına, akşam saatlerinde yerini yağmur yağışına bırakırken şehre gece yarısı lapa lapa kar yağdı.

Tüm yurdu etkisi altına alan fırtına ve yağışlar Aksaray’da da etkisini gösteriyor. Gün boyu fırtına nedeniyle hayatın olumsuz etkilendiği şehirde akşam saatlerinde başlayan yağmur yağışı fırtınanın etkisini dindirdi. Belirli aralıklarla devam eden yağmur yağışının ardından kentte gece yarısı lapa lapa kar yağışı başladı. Özellikle yüksek kesimlerle birlikte karayollarında etkili olan kar yağışı kısa sürede yolları kapladı. Şehir merkezinde kısmen etkili olan kar yağışı henüz kent merkezini beyaz örtüyle kaplamasa da yağışlar nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı şehirde sevinç ve mutlulukla karşılandı. Kartpostallık görüntülerin oluştuğu Aksaray’da ilgili kurum ve kuruluşlar şimdiden hazırlıklarını tamamlamış teyakkuzda bekliyor.

YILDIRIM DÜŞMESİ SONUCU 4 ASKER YARALANDI

Çanakkale’de etkili olan sağanak yağış nedeniyle, Boğaz ve Garnizon Komutanlığına yıldırım düşmesi sonucu 4 asker yaralandı.

Gün boyu sağanak yağış ve fırtınanın etkili olduğu kentte gece de devam eden yağışla birlikte Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığındaki Nara Burnu’na yıldırım düştü. Yıldırım düşmesi sırada 4 asker yaralandı. Askerlerden 2'si Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi'ne, 2'si ise ÇOMÜ Hastanesi'ne kaldırıldı.

Askerlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı
OSMANİYE’DE ŞİDDETLİ YAĞIŞ SONRASI SAVRUN ÇAYI TAŞTI

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde etkisini gösteren şiddetli yağış sonrası ilçe merkezinden geçen Savrun Çayı taştı. Bazı tarım arazileri sular altında kalırken itfaiye ekipleri ve jandarma taşkın olan bölgelerde çalışma başlattı.

Kadirli ilçesinde iki gündür etkisini sürdüren şiddetli yağış nedeniyle merkezden geçen Savrun Çayının debisi yükselerek taşkın meydana geldi. Taşkın nedeniyle oluşan sel sularının etkisiyle bazı tarım arazileri sular altında kaldı. Taşkın olan bölgelerde itfaiye ekipleri ve jandarma suyun tahliyesi için çalışmalara başladı. Yetkililer, vatandaşlara Savrun Çayı’nın çevresine yaklaşmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

28 İLE UYARI

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, "Mevsim normalleri altında seyreden hava sıcaklıklarının Salı gününden itibaren artarak mevsim normalleri civarına çıkacağı tahmin ediliyor."denildi. Öte yandan Meteoroloji pazartesi günü için 28 ile uyarı yayımladı. O iller şöyle; Adana, Artvin, Bitlis, Erzincan, Giresun, Hatay, Kastamonu, Muş, Siirt, Trabzon, Van, Batman, Bartın, Iğdır, Ağrı, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Rize, Sinop, Tunceli, Zonguldak, Şırnak Ardahan, Düzce.



MANİSA'DA MOTOSİKLET KULLANIMINA YASAK GETİRİLDİ

Manisa’da, öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran kuvvetli yağış sonrası, bir spor tesisinin istinat duvarı çöktü. Manisa Valiliği, olumsuz hava koşulları nedeniyle ikinci bir duyuruya kadar, il genelinde motosiklet, scooter, elektrikli scooter kullanıcıları ve motokurye kullanımına yasak getirdi.

Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarının ardından Manisa’da beklenen kuvvetli yağış bugün öğle saatleri itibariyle etkisini gösterdi. Yağışlarla birlikte Yunusemre ilçesinde bulunan Tevfik Lav Spor Tesisleri’nin İzmir-İstanbul otoyolu kısmındaki istinat duvarı çöktü. Öte yandan duvarla birlikte otoyoldaki yaya yolu da çökerken, yaşanan olayda şans eseri yaralanan olmadı. Duvarın çökmesi anında tesiste ise spor yapılmaması faciayı önledi. İzmir-İstanbul otoyolu üzerinde güvenlik şeridi çekilerek 200 metre kadar ulaşım tek şeritten sağlanırken, Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri enkazı kaldırmak için çalışmalar başlattı.

Manisa Valiliği, aldığı kararla ikinci bir duyuruya kadar, motosiklet, scooter, elektrikli scooter kullanıcıları ve motokurye kullanımına yasak getirdi. Yapılan yazılı açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması, trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla il genelinde motosiklet, scooter, elektrikli scooter kullanıcıları ve motokuryelerin 26.11.2023 tarihi saat 15.00’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar trafiğe çıkmaları yasaklanmış olup, belirtilen karara uymayanlar hakkında kolluk kuvvetlerince Kabahatler Kanunu 32’nci maddesine istinaden idari yaptırım kararı uygulanacaktır” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı
BARTIN'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinin yüksek kesimlerinde akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kar yağışı ile birlikte köydeki park halindeki otomobiller, evler ve ağaçlar beyaza büründü. Bartın-Kumluca karayolu ve Akörensöküler köyü ve çevresinde etkili olan kar yağışı devam ederken, bölgede yol kenarı, ağaç ve evlerin üzerindeki kar kalınlığının ise 5 santimetreyi geçtiği öğrenildi.

KÜÇÜKÇEKMECE'DE DENİZ TAŞTI; SİTENİN BAHÇESİ SU DOLDU

Küçükçekmece’de gece etkili olan fırtınanın ardından dalgalarla taşınan deniz suyu, bir sitenin bahçesine doldu.

Sabah saatlerinde dalgalarla taşınan deniz suyu, Küçükçekmece Fatih Mahallesi’nde deniz kenarında bulunan sitenin bahçesine su dolmasına neden oldu.Site sakini Ekrem Karaçay, "Sabah saatlerinde, lodosla deniz suyu sitenin ön tarafına taştı. Binanın boş alanıydı bu taraf. 1-2 günde çekilir bu su. Her yıl olan bir şey." dedi.Sitede yaşayan Çınar Der ise, "Gece çok fazla fırtına oldu, çatılardan bir şeyler düştü. Buraları hep su bastı." diye konuştu.