Gündem LYS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor?

LYS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor?

05.09.2016 - 09:13 | Son Güncellenme:

LYS Ek Yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı bir çok öğrenci tarafından heyecan ile bekleniyor. LYS Ek Yerleştirme işlemlerinin nasıl yapıldığı da sık sık sorulan soruların başında gelmeye başladı. LYS ile ilgili merak edilen konuları sizin için haberimizde derledik. Siz de haberimizi okuyarak LYS ek tercihlerine ilişkin daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

LYS ek yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanıyor

LYS ek yerleştirme başvuruları 26 Ağustos 2016 tarihinde başlamıştı. Başvurular 30 Ağustos tarihinde sona erdi. İlk yerleştirmelerde herhangi bir eğitim programına yerleşemeyen öğrenciler LYS ek yerleştirmeleri ile ikinci bir hak kazandılar. Bu hakkı kullanan binlerce öğrenci LYS ek yerleştirme başvurularını gerçekleştirdiler. Öğrencilerin merakla beklediği LYS ek yerleştirme sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı sorusu. LYS ek yerleştirme başvuruları 30 Ağustos 2016 tarihinde sona erdi. Ek yerleştirmenin kayıtları 6 Eylül – 9 Eylül tarihlerinde yapılacak. LYS ek yerleştirme sonuçlarının 2 Eylül – 6 Eylül 2016 tarihlerinde açıklanması bekleniyor. Kayıt işlemlerinden önce açıklanacak olan sonuçları öğrenciler heyecanla bekliyor. Öğrenciler sonuçları ÖSYM’ nin resmi internet sayfasında bulunan duyurular kısmından ulaşabilecek. T.C kimlik numarası ve sistem giriş şifreleri ile kolay bir şekilde görüntüleyebilecekler.

Haberin Devamı

LYS TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

ÖSYM kayıt takviminde verilen tarihler şöyle;

Elektronik Kayıt Tarihleri: 12-16 Ağustos
Kayıt Tarihleri: 15-19 Ağustos
Ek Yerleştirme Tercih İşlemleri: 26-30 Ağustos
Ek Yerleştirme Kayıt Tarihleri: 6-9 Eylül

ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversitelerce, LYS ek yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra yapılacak. Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacak. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecekler. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

Ek yerleştirme kontenjanlarına yerleştirme yapılırken, 2016 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi Kılavuzu ve 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallara uyulacaktır. Bu kılavuzda yer alan bedensel engelliler, bir mesleğe yönelik program uygulayan liselerin mezunları, belli sanat dalları, konu alanları veya sporda üstün yetenekli olanlar ile ilgili ilke ve kurallar ek yerleştirme için de geçerlidir.

LYS ek yerleştirmeleri üniversite kayıtları için gerekli evraklar;

1- ÖSYS sınav sonuç belgesi,
2- Lise Diplomasının aslı veya diploma hazırlanmamışsa mezuniyet belgesinin aslı,
3- Nüfus Cüzdan fotokopisi,
4- 6 adet fotoğraf (4,5x6 ebadında).

Kayıtlar ile ilgili önemli noktalar ise;

Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
Kayıt için istenen belgelerin fotokopisi kabul edilmez.
Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

Öğrencilerin LYS ek yerleştirme sonuçlarını ÖSYM sayfasından takip etmeleri gerekiyor. İsteyen öğrenciler gerekli evrakları önceden hazırlayarak, sonuç açıklandıktan sonra yapılacak kayıt işlemi tarihleri için zaman kazanabilirler. Üniversiteye götürülen evraklarda eksik olmamasına dikkat etmek gerekiyor. Dikkat edilmesi gereken diğer bir husus ise bazı üniversitelere gitmeden internet üzerinden de kayıt yapılabiliyor.