Gündem LYS tercih sonuçları saat kaçta belli olacak? ÖSYM'den beklenen açıklama...

LYS tercih sonuçları saat kaçta belli olacak? ÖSYM'den beklenen açıklama...

08.08.2017 - 07:40 | Son Güncellenme:

2017 LYS üniversite tercih sonuçları için heyecan dorukta. Binlerce üniversite adayının merakla beklediği sonuçlar için son dakika açıklaması yapıldı. Tercih sonuçları 17.00'den sonra ÖSYM AİS üzerinden sorgulanabilecek.

LYS tercih sonuçları saat kaçta belli olacak ÖSYMden beklenen açıklama...

LYS üniversite tercih sonuçları için artık son saatler. Adaylar heyecanla ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekliyor. ÖSYM, 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarının 8 Ağustos'ta "https:/sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklanacağını duyurmuştu. Peki sonuçlar saat kaçta erişime açılacak?

Haberin Devamı

LYS TERCİH SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2017-ÖSYS yerleştirme sonuçlarının, 8 Ağustos'ta "https:/sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden açıklanacağını bildirdi.

ÖSYM'nin sosyal medya hesabı Twitter adresinden yapılan paylaşıma göre, üniversite yerleştirme sonuçları 8 Ağustos'ta açıklanacak.

ÖSYM'den yapılan son dakika açıklamasına göre LYS tercih sonuçları bugün saat 17.00'den sonra açıklanacak.

LYS TERCİH SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

LYS tercih sonuçlarını öğrenen adaylar kayıt için uğraşacaklar. İsteyen adaylar internet üzerinden üniversite kayıt işlemlerini yapabilecekleri gibi kazandıkları üniversiteye giderek de kayıt işlemi yapabilecekler. İnternet üzerinden başvuru yapacak olan adaylar 11-16 Ağustos tarihleri arasında, üniversiteler üzerinden başvuru yapacak olan adaylar ise 14-18 Ağustos tarihleri arasında kayıt yapabilecekler.

Haberin Devamı

LYS NEDİR?

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2010 yılından itibaren uygulamaya başlanan test türü bir sınavdır. Her yıl haziran ayı içerisinde gerçekleştirilen sınav, Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında bulunan ilköğretim, lise ve üniversite binalarında uygulanır. Sınav Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek, Kırgızistan, Gürcistan veya Kazakistan`da üniversiteye girmek isteyen sadece YGS`yi geçmiş olan adayların girdiği bir sınavdır. Sınav soruları her sene ÖSYM tarafından hazırlanmakta ve sınav yapıldıktan birkaç saat sonra basın ve internet yoluyla cevap anahtarı ile birlikte duyurulmaktadır.

LYS 1: Sınav süresi 120 dakikadır. Soru adedi 80 tanedir. Dersler: Matematik, Geometri.
LYS 2: Sınav süresi 135 dakikadır. Soru adedi 90 tanedir. Dersler: Fizik, Kimya, biyoloji.
LYS 3: Sınav süresi 120 dakikadır. Soru adedi 80 tanedir. Dersler: Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya(I).
LYS 4: Sınav süresi 135 dakikadır. Soru adedi 90 tanedir. Dersler: Tarih, Coğrafya(II), Felsefe
LYS 5: Sınav süresi 120 dakikadır. Soru adedi 80 tanedir. Dersler: Yabancı Dil