Gündem Maden faciasında hayatını kaybetti! Ölmeden 3 gün önce son fotoğraf

Maden faciasında hayatını kaybetti! Ölmeden 3 gün önce son fotoğraf

23.11.2023 - 12:24 | Son Güncellenme:

Siirt’te maden ocağında meydana gelen göçükte 3 işçi öldü, 2 işçi yaralandı. Göçükte hayatını kaybedenlerden maden mühendisi Zekayi Can Çalık'ın Giresunlu ve 5 aylık evli olduğu öğrenilirken son paylaşımı yürekleri yaktı.

Olay, gece saatlerinde Şirvan ilçesi Maden köyündeki özel şirkete ait bakır madeni ocağında meydana geldi. Maden ocağında, henüz bilinmeyen bir nedenle göçük oldu. Göçükte, 5 işçi toprak altında kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Göçükte yaşamını yitirenlerin Giresun nüfusuna kayıtlı maden mühendisi Zekayi Can Çalık (32), Siirt nüfusuna kayıtlı maden işçisi Orhan Gültekin (26) ve İzmir nüfusuna kayıtlı maden mühendisi Emre Gökduman (24) olduğu öğrenildi.

SON FOTOĞRAF SON PAYLAŞIM

İlçenin Ören Beldesi'nden olan Çalık’ın 5 ay önce evlendiği ve ölümünden 3 gün önce sosyal medya hesabından en son eşi Humay Çalık ile 'Aşk' adlı fotoğrafı paylaştığı görüldü.

Maden faciasında hayatını kaybetti Ölmeden 3 gün önce son fotoğraf

Çalık çiftinin Ankara'da yaşadığı ve Humay Çalık'ın da Ankara'da bir hastanede hemşire olarak görev yaptığı öğrenildi.

Maden faciasında hayatını kaybetti Ölmeden 3 gün önce son fotoğraf

Otopsi işlemlerinin ardından ailesi tarafından teslim alınan Orhan Gültekin’in cenazesi, kent merkezindeki Zevye Mezarlığı’nda toprağa verildi. Emre Gökduman’ın cenazesinin İzmir’e, Zekai Can Çalık’ın ise Giresun’a gönderileceği belirtildi. Yaralı 2 işçinin tedavilerinin ise sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Maden faciasında hayatını kaybetti Ölmeden 3 gün önce son fotoğraf

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada olaya ilişkin Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında maden ocağında ekipler inceleme yaptı. Göçüğe ilişkin Y.K, A.T. ve D.A. gözaltına aldı. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.