Gündem Madenci eşinin tazminat tepkisi

Madenci eşinin tazminat tepkisi

28.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Zonguldak’ta, 17 Mayıs 2010 tarihinde meydana grizu faciasında ölen 30 madenciden 55 yaşındaki Hüseyin Arslan’ın eşi Fatma Arslan, mahkemenin kendisine 20, 5 çocuğuna 10’ar bin TL manevi tazminat ödenmesi yönündeki kararına tepki gösterdi.

Madenci eşinin tazminat tepkisi


Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında yerin 540 metre altında meydana gelen grizu patlamasında ölen Hüseyin Arslan’ın eşi Fatma Arslan ve yakınlarının Zonguldak 1’inci İş Mahkemesi’nde açtığı tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme, davalılar TTK ile Yapı-Tek’in, madencinin eşi Fatma Arslan’a 20, 5 çocuğuna 10’ar, anne ve babasına 5’er, iki kardeşine ise 4’er bin lira manevi tazminat ödemesine karar verdi. Mahkeme, Fatma Arslan’a ayrıca 53 bin lira maddi tazminat ödenmesini de kararlaştırdı.
Hüseyin Arslan’ın eşi Fatma Arslan, mahkemenin verdiği karara tepki gösterdi. Fatma Arslan, “İnsan ölümü bu kadar basit. 30 kişi orada can verdi, hiç kimse cezaevine girmedi. Biz de bir başkasını öldürsek paraya döküp 20 bin lira versek bakalım nasıl olacak? Böyle adalet olur mu?” diye sordu.