Gündem Mağdur müdürün FETÖ ile savaşı

Mağdur müdürün FETÖ ile savaşı

06.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ kumpası sonucu 7 yıl önce Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olduğu sırada bir ihbar mektubuyla başlayan soruşturma sonunda önce mahkum olan, ikinci yargılamada beraat eden İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, ömrünün sonuna kadar hain örgüte karşı mücadele edeceğini söyledi.

Mağdur müdürün  FETÖ ile savaşı

İzmir’e 17-25 Aralık sürecinden sonra 2014 yılının Şubat ayında atanan Uzunkaya, o tarihten itibaren FETÖ/PDY’ye yönelik operasyonları en etkili yürüten ekibin başında yeraldı. Kendisi de FETÖ kumpası mağduru olan Uzunkaya, darbe girişimi öncesinde, yasadışı dinleme yapan ve kamuoyunda Askeri Casusluk olarak bilinen gizli bilgi ve belge bulundurma soruşturmasını yürüten polislere yönelik operasyonun başında bulundu.

FETÖ’nün haberleşme sistemi ByLock ile yine para akışını gösteren gizli muhasebe kayıtlarını da ilk ortaya çıkartan ekibi yöneten isim Uzunkaya oldu. 15 Temmuz gecesinde kentte önemli bir olayın gerçekleşmesine izin vermeyip, ekiplerin koordinasyonunu sağlayan Uzunkaya yönetimindeki İstihbarat Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, o süreçten sonra da peş peşe ses getiren operasyonlara imza attı. Uzunkaya, “Gülen de 40 yıldır ‘Altın nesil yetiştiriyorum’ yalanları ile milletimizi kandırdı. Bu yapıyla hayatımın sonuna kadar mücadele edeceğim” diye konuştu.