Gündem Manavgat nerede, hangi bölgede? Manavgat harita

Manavgat nerede, hangi bölgede? Manavgat harita

29.07.2021 - 19:19 | Son Güncellenme:

Manavgat'ta 4 ayrı noktada çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Yangının yerleşim yerleri ve tarım alanlarına sıçraması bölgeye felaketi yaşatıyor. Peki, Manavga nerede, hangi bölgede yer alıyor? İşte Manavgat'ın haritadaki yeri ve yangında son durum.

Manavgat nerede, hangi bölgede Manavgat harita

Manavgat'ın 4 farklı noktasında çıkan yangın nedeniyle bölgede felaket yaşanıyor. Yangına havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Antalya'daki orman yangınında bir kaybımız var. Maalesef 82 yaşındaki bir vatandaşımız vefat etti. Oymapınar barajında 10 kişinin mahsur kaldığı bilgisi var. Hayati tehlikeleri yok. AFAD ekibimiz yolda, tahliye etmek için çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Bakan Pakdemirli, "Antalya'da 18 köy ve mahalle boşaltıldı, Adana Kozan'da 6 köy, Mersin'in Aydıncık ilçesinde 5 köy boşaltıldı. Vatandaşlarımız uyarıları mutlaka dikkate alsınlar, uyarıları boşa yapmıyoruz. Elbette malımız önemli ama hiçbir şey canımızdan önemli değil" dedi.

MANAVGAT NEREDE?

Manavgat, 2283 km²'lik yüzölçümüyle Antalya ilinin en büyük 2. ilçesidir. Manavgat'ın kuzeyi Toros Dağları ile çevrilidir. Sahil şeridi plajları ve kumsallarla kaplıdır. Denizden iç bölgelere gidildikçe ekilebilen düz ovaların yanında engebeli bir arazi yapısı gözlenir. Toros Dağları arasında gizlenen Eynif Ovası ünlüdür. Toros Dağları üzerinde yörüklerin konakladığı yaylalar vardır. İlçenin Doğuda sınırını oluşturan Alara Çayı, Karpuz Çayı ve ilçe merkezinden Manavgat Nehri ile üzerindeki Manavgat Şelalesi Türkiye'de olduğu kadar dünyaca da ünlüdür.

Haberin Devamı

İlçe sınırlarında Manavgat Nehri üzerinde Oymapınar Barajı ve Manavgat Barajı adında iki tane hidroelektrik santrali vardır. Nehir üzerinde üçü yaya üçü de araç trafiğine açık 6 köprü vardır.

Manavgat'ın iklimi Akdeniz iklimi'dir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Don olayı tüm yıl boyunca ancak birkaç gün görülmektedir. Bazı yıllarda ise hiç don olmadığı gözlenmiştir.

Manavgat nerede, hangi bölgede Manavgat harita