Gündem Manisa’daki yangında 4 mahalleye tahliye

Manisa’daki yangında 4 mahalleye tahliye

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Manisa’daki yangında 4 mahalleye tahliye

*Manisa’nın Saruhanlı ilçesinde dün orman yangını çıktı. Alevler rüzgârın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Bölgeye ekipler sevk edildi. Alevlerin sıçradığı Sarısığırlı Mahallesi’nde yaşayanlar tahliye edilirken, 14 ev ve 3 ahır yandı. Ayrıca mahalleye komşu olan Çaltepe, Gökbel ve Sarıçam mahalleleri de tedbiren boşaltıldı. Yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

*Muğla’nın Milas ilçesinde dün başlayan ve makiliğe de sıçrayan yangın 2 saatte kontrol altına alındı, 5 hektarlık alan zarar gördü. Seydikemer’de ise 12 saat süren müdahaleyle kontrol altına alınan orman yangınında 9 hektar alan zarar gördü. Bir kişi yangını çıkardığı şüphesiyle gözaltına alındı.

*Antalya Manavgat’ta ise Karaveli Mahallesi’nde tarım arazisinde çıkan yangın, ormanlık alana ulaşmadan kontrol altına alındı. Kemer ilçesinde de dün akşam çıkan orman yangını hızla geniş alana yayıldı. Alevlerin tehdit ettiği yerleşim yerlerinin yanı sıra Kemer Devlet Hastanesi de tamamen tahliye edildi. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

*Bilecik Osmaneli’de önceki gece çıkan yangın kontrol altına alınırken 1 hektarlık alan zarar gördü.

Haberin Devamı

*Edirne Uzunköprü’deki ormanlık alanda da kuru otların tutuşmasıyla çıkan yangın söndürüldü.

*Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde de dün orman yangını çıktı. Rüzgârın etkisiyle alevlerin ilerlediği bölgedeki bazı evler tahliye edildi. Yaklaşık 25 hektarlık alanın zarar gördüğü yangına müdahaleler sürüyor.