Gündem Sıcaklıklar 8 derece yükselecek! İstanbul, Ankara ve İzmir bu saatlere dikkat

Sıcaklıklar 8 derece yükselecek! İstanbul, Ankara ve İzmir bu saatlere dikkat

31.07.2023 - 16:31 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege Bölgesi ve Marmara Bölgesi için 'yüksek sıcaklık' uyarısı yapıp, tedbirli olunması yönünde çağrı yaptı.

Sıcaklıklar 8 derece yükselecek İstanbul, Ankara ve İzmir bu saatlere dikkat

Meteoroloji İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada; yarından itibaren 6 Ağustos'a kadar bölgenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği, sıcaklıkların mevsim normallerinin 4-8 derece üzerine çıkmasının beklendiği bildirildi.

Haberin Devamı

Sıcaklıkların İstanbul'da 29-34, Edirne'de 32-39, Kırklareli'de 31-37, Tekirdağ'da 27-32, Kocaeli'de 32-38, Sakarya’da 31-37, Yalova’da 28-34 derece civarında seyredeceği belirtildi. Mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık nedeniyle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında, yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Sıcaklıklar 8 derece yükselecek İstanbul, Ankara ve İzmir bu saatlere dikkat

EGE BÖLGESİ İÇİN 'SICAKLIK' UYARISI

Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının artmaya devam ederek, orta ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece, kuzey kesimlerde ise 4 ila 8 derece üzerine çıkacağının tahmin edildiği belirtildi. İl merkezlerinde görülecek hava sıcaklıklarının 1-6 Ağustos tarihleri arasında İzmir'de 34-36, Aydın'da 39-42, Çanakkale'de 32-38, Balıkesir'de 32-39 ve Manisa'da 37-42 derece olması bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, başta kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocukların, günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 saatleri arasında mümkün olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Haberin Devamı

‘EYYAM-I BAHUR’ SICAKLARI GELİYOR

Geçen haftaki boğucu sıcaklıkların ardından, Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların düşmesi rahat bir nefes aldırmıştı. Ağustos ayı ile birlikte ise aşırı sıcaklar geri dönüyor. Özellikle 2 Ağustos’tan itibaren hava sıcaklıklarının yükseleceği tahmin ediliyor. Bu dönemde Türkiye, Arap yarımadası üzerinden gelecek olan Basra sıcak hava dalgasının etkisi altında kalacak. Yazın en sıcak ve boğucu günlerini tanımlayan “eyyam-ı bahur” dönemi yaşanacak. Yüksek nemle birlikte bunaltıcı bir hava oluşacak. Meteroloji’nin tahminine göre 3 Ağustos’ta sıcaklık İstanbul’da 33, İzmir’de 36, Ankara’da 37 dereceye çıkacak.