Gündem Mavi Balina oyunu nedir?

Mavi Balina oyunu nedir?

21.12.2018 - 12:21 | Son Güncellenme:

Çocuklar arasında yaygın olan Mavi Balina nedir? Birçok ülkede çocukların ölümüne neden olduğu düşünülen Mavi Balina ile ilgili merak gün geçtikçe artıyor. Peki Mavi Balina oyunu nedir?

Mavi Balina oyunu nedir

Mavi Balina oyunu can almaya devam ederken, çocukları ve gençleri intihara sürüklediği düşünülen bu sanal ölüm tuzağının aslında ne olduğu ve nasıl oynandığı da endişeli aileler tarafından merak ediliyor.

Haberin Devamı

MAVİ BALİNA NEDİR?

Özellikle çocukları ve gençleri hedef alan oyun, sanal ortamda oynanıyor. Yönetici tarafından kullanıcılara, "Bir gün boyunca kimseyle konuşma, gece saat 2'de kalk ve korku filmi izle'' gibi garip görevler veriliyor.

MAVİ BALİNA'DA NEDEN İNTİHAR EDİLİYOR?

Mavi Balina oynamak için tek bir platform yok. Kötü niyetli kişilerin paylaştığı linkler sayesinde çocuklar arasında yayılıyor.

Oyuna katılan kişilere 50 gün boyunca tamamlamaları gereken, çoğunluğu şiddet içeren 50 adet görev veriliyor. Günlerce psikolojik olarak yıpratılan çocuklara 50. görev olarak ''Balina olmak için gereğini yerine getir, çıkabildiğin en yüksek noktaya çık ve oradan atla veya kendini as" talimatı iletiliyor ve oyun böylece son bulurken oyuncu da kendi canına kıyıyor.

Haberin Devamı

Mavi Balina'nın dünya genelinde yüzlerce gencin canını aldığı tahmin ediliyor.