Gündem Mavi Vatan’a yeni milli güçler geliyor

Mavi Vatan’a yeni milli güçler geliyor

21.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Mavi Vatan’da savunma gücüne güç katacak milli ağır torpido AKYA, seyir füzesi ATMACA ve hava savunma füzesi SAPAN’ın seri üretimine geçiliyor.

Mavi Vatan’a yeni milli güçler geliyor

ANKARA Milliyet - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda (SSB), Deniz Torpido ve Füze Sistemleri İmza Töreni düzenlendi. Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri ve sektör temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

‘Tercih değil zorunluluk’

Milli Savunma Bakanı Güler, törende yaptığı konuşmada, “Türkiye, artık sahip olduğu teknolojik altyapısı, üretim kapasitesi, mühendislik yetenekleri ile kritik teknolojilerin üretim üssü konumundadır” dedi. Güler “Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizin, hakkını ve hukukunu korumak için güçlü bir Deniz Kuvvetlerine sahip olmamız bir tercih değil, zorunluluktur” ifadelerini kullandı. Güler savunma sanayiinde hayata geçirilen bu projelerin öneminin, bölgede ve dünyada yaşanan hassas gelişmelerin ortaya çıkardığı tehdit ve tehlikeler karşısında daha da iyi anlaşıldığını kaydetti.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün de şunları söyledi: “Envanterde yer alan, su altı ve su üstü platformların AKYA Torpidosu, ATMACA ve SAPAN Silah Sistemleri ile donatılması sayesinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın Mavi Vatan’ın en uç köşesinde dahi gücünü ispat edebilecek, bölgedeki caydırıcı gücü olarak sahada kendisine yer bulmasını sağlayacak ve bu doğrultuda denizlerdeki menfaatlerimizi korumamıza, bölgedeki barışı tesis etmemize çok önemli ölçüde katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.