Gündem Mayınlı tuzakta 5 polis yaralandı

Mayınlı tuzakta 5 polis yaralandı

04.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Önceki gün bir polis ve 5 askerin şehit olduğu Mardin Nusaybin’de dün benzer bir facia ucuz atlatıldı. Yola döşenen mayının patlatılması sonucu hasar gören araçtaki 5 polis yaralı kurtuldu

Mayınlı tuzakta 5 polis yaralandı

Mardin’in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçlerinin geçişi sırasında PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu 5 polis yaralandı. Nusaybin’de 14 Mart’ta sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan operasyonlar devam ediyor. Operasyonlar kapsamında önceki akşam saat 22.00 sıralarında da Fırat Mahallesi’nde güvenlik güçlerinin yer değiştirmesi sırasında PKK’lıların yola tuzakladığı mayın patladı. Yaralanan 5 polis, Nusaybin Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
27 terörist öldürüldü
- Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde, önceki gün yaşanan önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgiler verildi. Buna göre, Mardin’in Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonda 6 terörist öldürüldü. Böylece, operasyonda öldürülen toplam terörist sayısı 156 oldu. Şırnak’ta 4 PKK’lının daha öldürülmesiyle kentte öldürülen terörist sayısı 140’a çıktı. Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda da 17 PKK’lı öldürüldü. Toplam sayı 130’a yükseldi. Operasyonda öldürülen teröristlerden birinin ilçedeki bir okulda 2 yıl önce müdürlük yaptığı sırada terör örgütü PKK’ya katılan “Kamuran Amed” kod adlı Ahmet A. olduğu belirlendi
- Tunceli’de merkez Örtülü Mahallesi bölgesinde yapılan operasyonda yaklaşık 265 kilogram amonyum nitrat vasıflı el yapımı patlayıcı madde ele geçirildi. Operasyonlarda PKK’lıların bomba yapımı için atölye olarak kullandıkları bir mağara içerisinde, çok sayıda el yapımı bomba bulundu.
Doğum gününe yasaklama
- Abdullah Öcalan’ın 67’nci doğum günü öncesi Şanlıurfa Valiliği kentte her türlü etkinliği yasakladı. Buna karşın bugün planlanan Öcalan’ın doğum günü kutlaması öncesi Demokratik Toplum Kongresi başkanları Leyla Güven ve Hatip Dicle ile HDP milletvekilleri Dilek Öcalan, Müslüm Doğan, Alican Önlü, Mahmut Toğrul ve Behçet Yıldırım, Halfeti’ye geldi. Ömerli Mahallesi’ne giden milletvekilleri ve beraberindekiler Abdullah Öcalan’ın annesi Üveyş ile babası Ömer Öcalan’ın mezarının bulunduğu aile mezarını ziyaret etti. Milletvekilleri anne ve babasının ruhuna dua ettikleri Abdullah Öcalan’ın doğum gününü de kutlayacaklarını kaydetti. Güvenlik güçleri ise Halfeti ile Ömerli Mahallesi’ne giden yollarda yoğun önlem aldı.

Haberin Devamı

Mayınlı tuzakta 5 polis yaralandı

Video çekmişler
Yüksekova’da arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçleri PKK’lıların onlarca çaydanlık içine konulmak üzere patlayıcı hazırlarken çekilen görüntülerini buldu. Görüntülerde; PKK’lıların Kürtçe şarkılar eşliğinde el yapımı bomba düzeneği hazırlamaları, Öcalan fotoğraf önünde poz vermeleri yer alıyor. Bölgedeki güvenlik kaynakları, görüntülerde yer alan PKK’lıların düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildiğini belirtti. Eski Kışla mahallesinde teröristlerin depo olarak kullandığı bir evde yapılan aramada da çok sayıda mühimmat bulundu. Depodaki bomba düzeneği, uzmanlar tarafından fünye yerleştirildikten sonra kontrollü olarak patlatıldı.