Gündem MEB'den Öğretmenler Günü'nü özel kısa film

MEB'den Öğretmenler Günü'nü özel kısa film

22.11.2023 - 19:20 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlamak için bir kısa film hazırladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları kapsamında 'Sayende' adlı bir kısa film hazırladı. Gülen Karaman, Ziya Kürküt, Zuhal Yalçın, Sefa Zengin, Gülçin Gülrek ve Özge İnce’nin rol aldığı filmi, Arzu Balkan seslendirdi.

Haberin Devamı

Filmde müzik, edebiyat, tiyatro ve spor ile ilgilenen dört öğrencinin sorunlarını, kendi evlatlarının sorunlarıymış gibi benimseyen öğretmenlerin, onların hayatlarına dokunuşu konu edildi. Dört öğrencinin farklı alanlarda çalışma yaparken yaşadıkları zorluklar ekrana yansıtıldı, öğretmenlerinin bu sorunlara çözüm bulmak için düşüncelerine yer verildi. Öğretmenler odasındaki mutlu finalde öğrenciler, onlara yol gösteren öğretmenleri ile buluşup Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Tüm sanatçıların gönüllü olarak rol aldığı projenin çekimleri Kabataş Lisesi, Maçka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Nişantaşı Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de kısa filmi sosyal medya hesabından paylaşarak şu ifadelere yer verdi;

Haberin Devamı

"100 yıldır var olan şanlı Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasında her zaman en önemli görevi üstlenen kıymetli Öğretmenim! Aziz milletimiz, en çetin ve en mihver zamanlarda dahi görevini özveriyle ifa eden, vatan evlatlarının yarınları için canıgönülden çalışarak daha müreffeh bir geleceği tahayyül eden meslektaşlarımın omuzlarında yükselecek. Türkiye Yüzyılı'nın mimarları olmanız, evlatlarımızın ülkemize faydalı bir nesil olarak yetişmesinde sarf ettiğiniz emek ve maarif davamıza ruh katan vakur duruşunuz için sizlere minnettarım. Uhdenize emanet edilen öğrencilerinizi, bir anne, bir baba şefkatiyle benimseyip her daim onları düşündüğünüzü biliyorum. O sebepledir ki, ülkemizin tüm başarısı, Sayende Öğretmenim."