Gündem Mebsis sınav görevlendirme başvurusu nasıl yapılır?

Mebsis sınav görevlendirme başvurusu nasıl yapılır?

21.05.2018 - 18:09 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanlığı içerisinde çalışan öğretmenler için yeni sınav görevleri belirlendi. Öğretmenlerin sınav başvuruları açıldı. Belirlenen sürelerde kabul edilmeyen görevler Açık Öğretim Fakültesi tarafından otomatik olarak iptal edilecektir. MEBBİS öğretmen girişi ile görevlendirme başvurusu için süreç belirlendi ve süreç başlatıldı. Akıllardaki soru MEBSİS öğretmen girişi görevlendirme sistemi ile nasıl başvuru yapılır?

Mebsis sınav görevlendirme başvurusu nasıl yapılır

Başvuru ve onay işlemleri

Haberin Devamı

MEBSIS Sınav İşlemleri Modülünde sınava dair tüm bilgiler yer almaktadır. Sınav tarihi, son sınav başvuru tarihi, oturum saatleri, birinci yerleştirme son onay tarihi, ikinci yerleştirme son onay tarihi gibi aradığınız tüm bilgilere modül üzerinden ulaşabilirsiniz. Sınav tarihinden önce sınava gireceğiniz binaya dair bilgileriniz de yine MEBSIS sistemine yüklenecektir. Buradan bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Başvuracak adayın beyanını içeren bir onay bilgisi vermesi gerekmektedir. Bu beyanı bildirmeyen ve gerekli belgeleri zamanında teslim etmeyen adayların personel başvurusu kabul edilmeyecektir.

Okullarda görev almak istiyorum” ve “Okul dışı kurumlarda görev almak istiyorum” şeklinde iki temel tercih yer almaktadır. Bunlardan birini tercih etmeniz de yapmanız gerekenler arasında bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Ceza İnfaz Kurumları ve Askeri Kurumların tebliği gereği bu görevlerde yalnızca erkek personeller yer alabileceklerdir. Görev tebliği MEBSIS üzerinden yapılır, ayrıca SMS göndermenize gerek bulunmamaktadır.

Birinci yerleşmeler onaylandıktan sonra boş kalan görevler için MEBSIS tarafından ikinci yerleştirme için görevlendirme yapılacaktır.

Tercih edilen görevler MEBSIS üzerinden onaylanır ve yine aynı sistem üzerinden görüntülenir.

Görevlendirme sürelerini ve zamanlarını kaçırmamanız ve sistem üzerinden sürekli belirtilen süreler için takipte kalmanız gerekmektedir. Süresi geçen işlemler için MEBSIS tarafından iptal işlemi uygulanacaktır.

Diğer Mebsis hizmetleri

E-Okul,

E-Akademi,

Halk Eğitim,

Açık Öğretim Kurumları,

e-Yurt,

e-Taşınır,

e-Sınav

Personel işlemleri gibi birçok hizmet internet üzerinden MEBBİS aracılığıyla gerçekleşmektedir.