Gündem Meclis Başkanı Kurtulmuş, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi'ni kabul etti

Meclis Başkanı Kurtulmuş, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi'ni kabul etti

28.02.2024 - 18:36 | Son Güncellenme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Anguel Hristov Tcholakov'u kabul etti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclis'te gerçekleştirilen kabulde, dost ve akraba iki ülke arasında her alanda güzel ilişkilerin bulunduğunu, bunu daha ileriye götürme arzusunda olduklarını söyledi. Hükümetler arasındaki iyi ilişkileri destekleyecek nitelikte parlamenter diplomasinin imkanlarını da kullanmak gerektiğini belirten Kurtulmuş, dostluk grupları arasında karşılıklı çalışmaların artırılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Balkanlardaki en temel önceliğinin güven ve istikrarın muhafaza edilmesi olduğunu dile getiren Kurtulmuş, Balkanların çok kültürlü, çok kimlikli yapısının dünya barışı için bir avantaja çevrilmesi gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, Balkan devletleri arasındaki sorunların karşılıklı rıza ve müzakereyle çözülmesi, bölge dışından aktörlerin ise soruna müdahil olmasının önüne geçilmesinin esas olduğunu belirtti. Türkiye ve Bulgaristan arasındaki dayanışmayı artırmak gerektiğini de ifade eden Kurtulmuş, Bulgaristan'daki Türk kökenli Bulgaristan vatandaşlarının, aynı şekilde Türkiye'deki Bulgaristan kökenli Türk vatandaşlarının ülkeler arasındaki ilişkileri kuvvetlendirmek için önemli bir fırsat olduğunu kaydetti.