Gündem Meclis sıralarında yeni yüzler! Dikkat çeken isimler

Meclis sıralarında yeni yüzler! Dikkat çeken isimler

15.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yeni dönemde TBMM’de yeni milletvekilleri göreceğiz. Eski futbolcu Ünal Karaman’dan, eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş’a, Osman Gökçek’e kadar çok sayıda isim Meclis’te görev yapacak.

Meclis sıralarında yeni yüzler Dikkat çeken isimler

ANKARA Milliyet- Eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş, Ermeni cemaatinden Sevan Sıvacıyan ve eski futbolcu Ünal Karaman; yeni dönemde TBMM sıralarında milletvekili olarak görev yapacak.

Haberin Devamı

AK Parti’de Aydın’dan aday gösterilen eski Türkiye güzeli Seda Sarıbaş, Ermeni cemaatini temsilen listede yer alan doktor Sevan Sıvacıyan da Meclis’e girdi. Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu Manisa’dan milletvekili seçilirken, AK Parti’nin “Türkiye Yüzyılı” şarkısının da bestecisi olan Yücel Arzen, İstanbul’dan parlamentoya girmeye hak kazandı. Gazeteci Şebnem Bursalı ile koronavirüse karşı etkili olan Sinovac aşısını Türkiye’ye getiren işadamı Can Türk Alagöz de AK Parti sıralarından milletvekili oldu. Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek de Ankara’dan milletvekili seçildi.

SARIGÜL MECLİS’TE

MHP ise Meclis’e üç yeni sima gönderdi. Parti içi eğitim, siyaset ve liderlik okulundan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Filiz Kılıç Nevşehir’den; aile, kadın ve engellilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Pelin Yılık Çankırı’dan vekil oldu.

Haberin Devamı

Meclis sıralarında yeni yüzler Dikkat çeken isimler

MHP Ordu İl Başkanı ve iş insanı Naci Şanlıtürk de Ordu’dan milletvekili seçildi. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Diyarbakır Barosu’nun eski başkanı Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, emekli diplomat Namık Tan da CHP’nin TBMM’deki yeni yüzleri oldu.

Meclis sıralarında yeni yüzler Dikkat çeken isimler

İYİ Parti’de Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu Ankara’dan, Mersin’de de MHP ile yolları ayıran Eski Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz yarışı kazanan yeni yüzler oldu.

Meclis sıralarında yeni yüzler Dikkat çeken isimler

Bir dönem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel kalemi ve aynı zamanda doktoru olan Turhan Çömez Balıkesir’den ve yine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir dönem özel kalemi olan Ömer Karakaş da Aydın’dan seçilerek Meclis’e girdi.

2018 seçiminde bağımsız olarak girdiği seçimi az bir oy farkıyla kaybeden Lütfüllah Kayalar Yozgat’ta, Hatay’da bölgenin etkili ailelerinden olan eski MHP Milletvekili Şefik Çirkin yıllar sonra yeniden Meclis’e girdi.

Meclis sıralarında yeni yüzler Dikkat çeken isimler

MHP’nin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş’in kızı Ayyüce Türkeş Adana’dan, eski futbolcu ve teknik direktör Ünal Karaman ise Konya’dan Meclis’e girmeyi başardı. İYİ Parti’de kamuoyunun yakından tanıdığı Buğra Kavuncu’da yarışı kazanan isimler arasında yer aldı.

Meclis sıralarında yeni yüzler Dikkat çeken isimler

Haberin Devamı

SÜRYANİ MİLLETVEKİLİ

Yeşil Sol Parti listelerinden seçime giren HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan Van’dan, Mithat Sancar ise Şanlıurfa’dan, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar İstanbul, Eş Sözcü İbrahim Akın İzmir’den milletvekili seçildi. Yeşil Sol’un aday gösterdiği azınlık ve inanç temsilcilerinden Süryani George Aslan Mardin’den, Abdullah Öcalan’ın avukatlarından Nevroz Uysal ile eski DEP Milletvekili merhum Orhan Doğan’ın kızı gazeteci Ayşegül Doğan Şırnak’tan vekil seçildi. İmralı heyetinde yer alan eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gazeteci yazar Cengiz Çandar, akademisyen Sevilay Çelenk Özen, Eski Diyarbakır Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar Diyarbakır’dan milletvekili seçildiler.

Meclis sıralarında yeni yüzler Dikkat çeken isimler

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları ile yaşanan olayda ailesinden üç kişiyi kaybeden ve iki yılı aşkın süredir annesi ile oturma eylemi yapan Ferit Şenyaşar da Şanlıurfa’dan milletvekili seçildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Gezi Parkı Davası’ndan tutuklu olan TİP Hatay Milletvekili adayı avukat Can Atalay da Meclis’e girecek.