Gündem Meclis'te yine yumruklu kavga! İYİ Parti'li vekil yoğun bakıma kaldırıldı

Meclis'te yine yumruklu kavga! İYİ Parti'li vekil yoğun bakıma kaldırıldı

06.12.2022 - 20:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurul'da yine kavga çıktı. AK Parti ve İYİ Partililer arasında yaşanan yumruklaşma sırasında yaralanan vekilin yoğun bakıma kaldırıldığı bildirildi. Gelen son bilgilere göre, AK Parti'li Işık'a Meclis'ten 2 birleşim geçici çıkarma cezası, İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ile HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Meclis'e yakışmayan söz ve davranışı nedeniyle kınama cezası verildi.

TBMM Genel Kurulu’nda dün 12 gün sürecek bütçe maratonu başladı. Meclis Başkanı Şentop’un yönettiği görüşmelerin ilk gününde tansiyon yükseldi, vekiller birbirine girdi.

Haberin Devamı

CHP grubu adına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kürsüye çıktığı görüşmeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerinden takip etti. Bütçenin tümü üzerine yapılan ilk gün görüşmelerini TBMM Başkanı Mustafa Şentop bizzat yönetti. Şentop, Cumhuriyet’in 100. yılının bütçe görüşmelerinin hayırlı sonuçlara vesile olmasını diledi.

KAVGA ÇIKTI

AK Parti'li Numan Kurtulmuş’un konuşması sırasında muhalefet vekilleri sıralara vurarak Kurtulmuş’un konuşmasına izin vermedi, bazı vekiller ön sıralara doğru yürüdü. Bu sırada oturumu yöneten Mustafa Şentop muhalefete uyarıda bulunarak, “Çalışma düzenini bozmaktan İçtüzüğe göre işlem yapacağım” dedi. Muhalefetin sloganlı tepkisi Kurtulmuş’un konuşması süresince devam edince Şentop birleşime ara vermek durumunda kaldı. Bu sırada AK Parti ve CHP grupları arasında yaşanan atışma arbedeye dönüştü. Vekiller arasında fiziki kavga ancak idare amirlerinin araya girmesi ile önlendi.

Haberin Devamı
Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET
1/15

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET
2/15

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET
3/15

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET
4/15

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET
5/15

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET
6/15

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET
7/15

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET
8/15

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET
9/15

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET
10/15

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET

Fotoğraf: DHA
11/15

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA
12/15

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA
13/15

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA
14/15

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA
15/15

Fotoğraf: DHA

BUGÜN YİNE MECLİS KARIŞTI

Bugün de TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Haydar Akar başkanlığında, TBMM, Anayasa Mahkemesi, Sayıştay, Adalet Bakanlığı, Yargıtay, Danıştay ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçelerini görüşmek üzere toplandı.

Görüşmeler sırasında önce CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan arasında tartışma yaşandı. Ardından kürsüde konuşan İYİ Parti Milletvekili Ümit Beyaz ve AK Parti'li Turan tartıştı. AK Parti ve İYİ Parti sıralarındaki milletvekillerinin de ayağa kalkarak tartışmaya başlaması üzerine gerginlik büyüdü. Bunun üzerine Meclis Başkanvekili Haydar Akar, 10 dakika oturuma ara verdi.

Mecliste yine yumruklu kavga İYİ Partili vekil yoğun bakıma kaldırıldı

Fotoğraf: Mustafa İstemi / MİLLİYET

Ancak tartışma devam etti. AK Parti milletvekilleri ile İYİ Parti milletvekilleri kürsünün etrafında toplandı. İki partinin milletvekilleri birbirlerine yumruk attı. Yaşanan arbedede yere düşen milletvekilleri oldu. Arbede devam ederken, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Araya diğer milletvekilleri girdi ve Örs, genel kurul salonundan çıkarıldı.

Haberin Devamı

YOĞUN BAKIMA KALDIRILDI

Yaşanan arbedede İYİ Partili Örs, fenalaştı. Örs'e, ilk müdahaleyi aynı zamanda doktor olan İYİ Partili Aylin Cesur yaptı. Örs, daha sonra Meclis revirine götürüldü. Burada kalp ritminin bozuk olduğu gerekçesiyle Hüseyin Örs, ambulansla özel hastaneye kaldırıldı. Örs'ün, tedbir amacıyla yoğun bakımda tedaviye alındığı öğrenildi.

AK PARTİ'Lİ IŞIK'A MECLİS'TEN 2 BİRLEŞİM GEÇİCİ ÇIKARMA CEZASI VERİLDİ

TBMM Genel Kurulu'nda, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'a, İYİ Partili Hüseyin Örs'e TBMM İçtüzük gereği fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle Genel Kurul'a iki birleşim katılmama cezası verildi. Öte yandan İYİ Partili Fahrettin Yokuş'a kavgaya neden olduğu için kınama cezası verildi.

Öte yandan İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ile HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'na Meclis'e yakışmayan söz ve davranışı nedeniyle kınama cezası verildi.

İYİ PARTİ'Lİ CESUR: HAYATİ TEHLİKESİ DEVAM EDİYOR

TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan arbedede fenalaşarak hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü, milletvekilleri ziyaret etti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu ile İYİ Parti’li milletvekilleri, Örs'ün durumuna ilişkin bilgi aldı. İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Hüseyin Örs'ün sağlık durumuna ilişkin, "Saldırı sonrasında başına yediği darbe sonrası Vekilimizin genel durumunun iyi olmadığını gözlemledik. Ben kendisini revire götürmek gerektiği için eşlik ettim. TBMM revirinde müdahale eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. EKG çekmelerini rica ettik. Kendisine geçen seneden pil takıldığını bildiğim için EKG çekilmesini istemiştim. EKG'de, kalbin durma aşamasından bir önceki aşama olan kalp ritminin maalesef bozulduğunu gördük. Onun üzerine derhal ambulansla hastaneye getirmeye karar verdik. İlk müdahale ile beraber ilaç uygulandı. Yapılan müdahale, 'kalbin geri döndürülmesi' diye bilinen kardiyoversiyon tedavisidir. Çok önemli bir hadisedir. Çok kısa sürede yapılmazsa hastayı kaybedersiniz. Buna olumlu cevap verdi. Ancak şu anda hayati tehlikesi devam ettiği için yoğum bakımda tedavisi devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İYİ Parti’li Zorlu ise TBMM'deki kavga anına ilişkin, "Milletvekilimiz konuşmasını yaparken bir müdahale girişimi oluyor. Hüseyin Bey, olayı yatıştırmak adına davranırken o sırada AK Parti'li bir milletvekili, parmağında da bir yüzükle milletvekilimize saldırıyor. Çok ağır bir hayati tehlikesi olan bir durumdayız. Bu milletvekilliği değildir; bu düpedüz milletin cellatlığına soyunmaktır. Asla böyle bir şeyi kabul etmiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

AK PARTİ'Lİ ELİTAŞ: FİZİKİ BİR ŞEY OLMAMASI GEREKİR

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da "Burada her türlü ağız dalaşı olabilir ama sonunda fiziki bir şey olmaması gerekir. Hepimiz milletvekilliğini bıraktıktan sonra hangi partiden olursa olsun, dostum, arkadaşım gibi sarılacak bir noktaya gitmemiz gerekir. Biz tekrar Hüseyin Bey’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hamdolsun durumu iyiymiş" diye konuştu.

CHP Burdur Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Mehmet Göker de Örs'ün bilincinin açık olduğunu söyleyerek, "Tamamen girdiği stresle alakalı bir durum. Bir gün kontrol amaçlı tutulacak. İnşallah aramıza dönecek" dedi.

Ardından tekrar açıklama yapan İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, "Vekilimize geri döndürme işlemi yapıldı. Uyutuluyor, gelenler ise sadece bizimle görüştü. Doktoru ile herhangi bir görüşme olmadı" ifadelerini kullandı.

CHP'Lİ ALTAY: DOKTORLARDAN BİLGİ ALDIM HALA YOĞUN BAKIMDA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan arbedede fenalaşarak hastaneye kaldırılan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü ziyaret etti. Ziyaret sonrası Örs'ün sağlık durumu hakkında bilgi veren Altay, şunları söyledi:

"Doktorlardan bilgi aldım hala yoğun bakımda. Tansiyonun yükselmesi kalp ritmini bozmuş pil şaşmış bana söylenen, 'beş dakika geç gelse kaybedilmiş olacaktı'. Şu anda yoğun bakımda ben de görüşemedim, ailesiyle görüştük. Bir iyiye gidiş var, pil normal haline dönmüş. Ama şiddet asla ve asla kabul edilebilir bir şey değil. Arbedenin olmasını istemeyiz ama arbede olur. Bu öyle bir olay değil. Hüseyin Örs, en barışçıl milletvekillerinden biri. Kürsüdeki bir başka İYİ Partili milletvekiline, AK Parti'li milletvekillerinin fiziki basıncı üzerine, kürsüdeki milletvekili arkadaşını koruma içgüdüsüyle; AK Partililere yapmayın etmeyin demek için oradayken, bahse konu saldıran milletvekili özel olarak Hüseyin Örs'ü hedef alarak gelip yüzüne gözüne fiziki bir saldırı gerçekleştiriyor. Bir arbede sonucu burada değil. Gözüne kastedilerek Hüseyin Örs'e bir saldırıdır. Ben o milletvekilini bilirim en saldırgan milletvekillerinden biri. Özür dilemeyeceğini söylemiş kabul edilemez. Milletvekili canıyla uğraşırken, özür dilemeyeceğini söylemesi kabul edilemez. Oğlu yanına gitmiş bilinci açık, şu an dinlendiriliyor uyku hali var."

MERAL AKŞENER'DEN PAYLAŞIM

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Değerli dava arkadaşım Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi” dedi. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Değerli dava arkadaşım, Trabzon Milletvekilimiz Sn. Hüseyin Örs’ü hastanede ziyaret ettim. Şükürler olsun durumu iyi. Gazi Meclisimizde millet iradesine ve partimize yapılan saygısızlığı şiddetle kınıyorum. Hiçbir ahlaksız yumruk bizi hakkın ve hakikatin yolundan ayıramayacak!” ifadelerine yer verdi.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU, İYİ PARTİ'Lİ ÖRS'Ü ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda uğradığı saldırı sonrası hastanede tedavi altına alınan İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs'ü ziyaret etti. Örs Ailesi, İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ve doktorlar ile görüşerek, Hüseyin Örs'ün sağlık durumu hakkında bilgi alan CHP lideri Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.