Gündem Mehmetçik, Pençe bölgesinde kontrolü sağladı

Mehmetçik, Pençe bölgesinde kontrolü sağladı

03.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) 23 Nisan’da terör örgütü PKK’ya yönelik Metina, Avaşin ve Zap bölgeleri dahil Irak’ın kuzeyindeki Bahdinan alanına yönelik başlattığı “Pençe-Şimşek” ve “Pençe-Yıldırım” harekatlarında, planlanan hedeflerin büyük bölümüne ulaşıldı.

Mehmetçik, Pençe bölgesinde kontrolü sağladı

 

NAMIK DURUKAN Ankara - Bölgede stratejik dağ ve tepelerin çoğunda denetim sağlandı. Özellikle Keste Kayalıkları olarak bilinen bölgenin, helikopterle yapılan indirme sonrası kısa sürede kontrol altına alınması, büyük bir askeri başarı olarak görülüyor. 2 bin 500 rakımlı Keste Dağı’nda denetimin sağlanması ile TSK, Haftanin ve Metina bölgelerine, buradan iç kesimlere uzanan Kaşura alanında kontrolü sağlayacak.

Haberin Devamı

Bugüne kadar gerçekleştirilen harekatlar kapsamında TSK, örgütten temizlediği noktalar ile hakim tepelere önce geçici karakollar kurdu ardından buralar kalıcı üsse dönüştürülerek ‘kalekol’lar inşa edildi.

Bir yandan PKK’nın faaliyet alanı daraltılırken, 378 kilometrelik sınır şeridinde sızmaları önlemek için fiziki ve elektronik önlem çalışmaları artırıldı. Tüm sınır hattı tamamen kontrol altına alındı.

Türkiye sınır hattından iç kesimlere uzanan ve şimdiye dek örgütün denetimindeki alanların yüzde 90’ının TSK’nın kontrolüne geçtiği belirtiliyor. Yaz süresince bölgenin tamamında kontrol altına alınmasının amaçlandığı düşünülüyor. Hava harekatlarında ise örgütün yönetim merkezi Kandil, eğitim ve askeri merkezi Gara ile diğer faaliyet alanları hedef alınıyor.