Gündem Memur-Sen'den ABD Büyükelçiliği karşısında protesto eylemi

Memur-Sen'den ABD Büyükelçiliği karşısında protesto eylemi

03.08.2018 - 14:13 | Son Güncellenme:

ABD’nin Türkiye üzerindeki yaptırım kararını protesto etmek için başta Memur-sen üyesi olmak üzere çok sayıda vatandaş ABD Büyükelçiliği karşısında protesto eylemi gerçekleştirdi.

Memur-Senden ABD Büyükelçiliği karşısında protesto eylemi

Eylemci grubun ellerinde “Katil ABD Ortadoğu’dan defol, Kahrolsun ABD emperyalizmi, ABD FETÖ’den desteğini çek, ABD emperyalizmine dur de” dövizleri taşıdığı görüldü. Grup tarafından sık sık “Zalime karşı omuz omuza ile Emperyalist ABD Türkiye’den defol” sloganları atıldı. Memur-sen başkanı Ali Yalçın ise yaptığı basın açıklamasında, “ABD bütün dünyaya tehdit ve şantajla saldırmaktadır. Trump’ın saldırgan tutumu dünyanın eski dünya olmadığını göstergesidir. Dertleri Türkiye’ye boyun eğdirmek, ama asla diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

ABD’nin, 15 Temmuz’da başaramadıklarını yaptırım kararlarıyla başarmaya çalıştığını kaydeden Yalçın, “Son zamanlarda yaşananlar açık ve net gösteriyor ki ABD ortak değil köle arıyor. Artık karşısında ittifak adı altında esarete boyun eğen bir Türkiye yoktur. ABD’nin yaptığı hadsizliktir, ahlaksızlıktır” ifadelerlerini kullandı. Yalçın, “Bize insanlık dersi veren ABD önce kendi siciline baksın. ABD bize insanlık dersi verecek en son ülkedir. Terör örgütlerini büyütüp besleyen ABD’dir. Bin 300 TIR’la terör örgütü PYD’ye silah götürerek besleyen ABD’dir” diye konuştu.

Protesto eylemi sırasında polis de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Eyleme gelen vatandaşlar alana oluşturulan polis noktalarında yapılan aramalardan sonra girebildi.