Gündem Mesleki üniversite! Yeni mezunlar şirkette pişiyor

Mesleki üniversite! Yeni mezunlar şirkette pişiyor

27.05.2024 - 06:48 | Son Güncellenme:

Üniversitelerde verilen eğitim, işe başlamak için tek başına yeterli olmuyor. Bu nedenle bazı şirketler, işe alacakları gençlere hem teorik hem de pratik programlarla adeta üniversite gibi eğitim vermeye başladı.

Mesleki üniversite Yeni mezunlar şirkette pişiyor

Ozan Ömer Kadüker - Çalışılan alanlarla ilgili eğitimin yanı sıra finansal okuryazarlıktan liderliğe birçok farklı dersin bulunduğu bir yıllık programlar düzenleniyor. Böylelikle yeni mezunlar, üniversitede görmedikleri konularda eğitimler alıyor, işi ustalarından öğreniyor.

Haberin Devamı

İş hayatında başarı için sadece akademik eğitimin yeterli olmadığını belirten Yenibiriş Yönetici Ortağı Uğur Karaboğa “Artık genç yeteneklere erişmek konusunda farklı ve uzun vadeli planları yapmaya odaklanan şirketleri görüyoruz. Farklı alanlarda yetkinliği yüksek gençleri iş hayatının içerisine başarılı bir şekilde dahil etmenin yolları aranıyor” dedi. Eğitim içerikleri hakkında bilgi veren Karaboğa, “Örneğin liderlik eğitimleri veriliyor. Böylece geleceğin liderleri için şimdiden çalışılmaya başlanıyor. Yeni mezun adayların farklı departmanlarda görev alarak kendisi için en uygun alanı belirlemesine imkân sağlanıyor” diye konuştu. Karşılıklı bir kazanım olduğuna dikkat çeken Karaboğa, doğru yeteneği yakaladıktan sonra onu geliştirerek uzun süreli çalışanlar elde etmenin mümkün olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

USTASINDAN ÖĞRENECEKLER

Bu şekilde eğitim programları uygulayan şirketlerin yöneticileri de şunları söyledi:

Reis Makina Genel Müdürü Başar Demircan: 81 ildeki bayilerimiz ve servis ağımızı gençlerimize açtık. Uygulamalı eğitim programımızla üniversite ve teknik liselerin olanaklarını genişletmiş oluyoruz. Eylülden itibaren servislerimizi ve bayilerimizi uygulamalı eğitim merkezine çevireceğiz. Böylelikle okullarında öğrenmiş oldukları temel teorik bilgileri uygulayabilecekleri alanlar oluşturacağız. Kısaca işi sahada ustalarından öğrenmelerini sağlayacağız.

300 SAATLİK PROGRAM

Farplas İnsan Kaynaklarından Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Özlem Akkoç: Üniversite eğitimiyle yetinmemek için başlattığımız programda, katılımcılar, otomotiv, akıllı ulaşım sistemleri ve mobilite alanlarında deneyim kazanırken, kariyer seçeneklerini keşfediyorlar. Bir yıl süren programda teknoloji, üretim, finans ve insan kaynakları gibi 10 farklı departmanda rotasyonlu şekilde çalışıyorlar. Böylelikle hem onlar ilgi ve yetkinliklerini keşfediyor hem de biz onlara en uygun departmanı tespit ediyoruz. Programda 300 saatlik finansal okuryazarlık, sürdürülebilirlik, liderlik gibi eğitimler bulunuyor. Ayrıca yönetim ekibinden mentorlük destekleri de alıyorlar.