Gündem Metabolizmayı hızlandıran sporlar

Metabolizmayı hızlandıran sporlar

27.04.2018 - 16:12 | Son Güncellenme:

Metabolizma hızı, kişiden kişiye farklılık gösterir. Bazı insanların metabolizma hızı düşüktür ve kan dolaşımı yavaştır. Özellikle kış aylarında metabolizma hızı daha da düşebilir. Bu durum ise daha hızlı acıkıp daha fazla yemek yeme isteğine neden olabilir. Bu durumu ortadan kaldırmak için spor yapmak sizin için en doğru karar olacaktır. İşte sizin için derlediğimiz metabolizma hızınızı artıracak spor çeşitleri.

Metabolizmayı hızlandıran sporlar

Spor, her yaştan insanı hem fiziki hem de ruhen olumlu etkiler. Yapılan araştırmalara göre düzenli spor yapan insanların kronik rahatsızlıklara daha az yakalandığı görülmüştür. Bu nedenle düzenli spor yapmak vücudun her noktasında olumlu etkiye sahiptir. Spor yapmak aynı zamanda metabolizma hızı üzerinde olumlu bir etkiye sahiptir. Kimi insanların metabolizma hızı daha düşüktür bu nedenle daha hızlı acıkma hissi duyup daha fazla yemek yiyebilirler. Bu durumu ortadan kaldırmak içinse farklı spor dallarına başvurabilirsiniz.

Haberin Devamı

Metabolizmayı hızlandıran spor çeşitleri

İp atlamak

Çocukluğumuzun vazgeçilmez oyunlarından biri olan ip atlamak vücudumuz için sanıldığından daha faydalı. Vücudunuzda bulunan tüm kasları çalıştırması nedeniyle oldukça faydalı bir egzersiz türüdür. Sürekli yükselen temposu sayesinde metabolizmayı hızlandıran ve kilo vermeyi en çok hızlandıran sporlardan bir tanesidir. İp atlamak eğlenceli bir egzersiz olmasının yanında günde minimum 30 dakika ip atlamak metabolizmanızı hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur.

Spinning

1980’lerde Jonathan Gibert tarafından bulunan spinning bisikleti ile yapılan bir egzersizdir. Son dönemlerde oldukça popüler hâle gelen spinning nabzı son derecede hızlandıran bir spor türüdür. Başlangıç, sprint, tırmanma ve atlama olarak 4 bölümden oluşur. Yavaş yavaş pedal çevirerek başlar. Ardından sprint kısmında hızlanır. Tırmanma kısmında kalça bisikletten kaldırılır. Atlama kısmında ise oturma ve kalkma hareketleri yapılır. Spinning, dolaşım sistemini düzenler. Hızlı bir şekilde kalori yaktırır. Metabolizmayı hızlandırarak kan dolaşımını artırır.

Haberin Devamı

Cardio

Yağ yakımı ve metabolizmayı en çok hızlandıran spor denince akla gelen egzersiz tipi cardiodur. Cardio egzersizlerinin tümünde nabız oldukça yükselir, kalp çarpıntısı yaşanır. Metabolizmayı en çok hızlandıran egzersiz dememizin nedeni de budur. Kalp atış hızının artması kan dolaşımını hızlandırır. Bu da metabolizma faaliyetlerinin hızının artmasına neden olur.