Gündem Meteoroloji açıkladı: Bayramda hava nasıl olacak? Kurban Bayramı hava durumu

Meteoroloji açıkladı: Bayramda hava nasıl olacak? Kurban Bayramı hava durumu

18.07.2021 - 13:13 | Son Güncellenme:

Bayram tatilinde hava nasıl olacak? 2021 Kurban Bayramı yaklaşırken havanın nasıl olacağı da merak ediliyor. Son günlerde yaşanan sıcak havalar bayramda da devam edecek mi? İşte 2021 Kurban Bayramı için son dakika hava durumu tahminleri.

Meteoroloji açıkladı: Bayramda hava nasıl olacak Kurban Bayramı hava durumu

Bayramda hava nasıl olacak? Son günlerde yaşanan sıcak ve nemli hava bayramda da devam edecek mi merak ediliyor. Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre bayramda hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçecek. Uzmanlar ayrıca nem uyarısında da bulunuyor.

Haberin Devamı

BAYRAMDA HAVA NASIL OLACAK?

Önümüzdeki 3-4 gün kavurucu sıcaklıkların etkili olacağını söyleyen Meteoroloji Uzmanı Dr. Güven Özdemir, Bölgelere göre farklılık gösterebilir ama sıcaklıklar ülke genelinde 3-4 derece artacak ama özellikle nemin yüksek olduğu illerde hissedilen sıcaklık 40 dereceyi geçecek dedi. Özdemir, özellikle 10.00 ile 17.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu.

Bayramda sıcaklıklar kavurucu olacağını vurgulayan Dr. Özdemir, Türkiye genelinde 39-40 derece sıcaklıkları göreceğiz. Ama bayramın üçüncü günü Karadeniz ve Marmara Bölgesinde yağış bekliyoruz. Rize'deki sel felaketi gibi bazı bölgelerde kararsız yağışlar görebiliriz. Her zaman hazırlıklı olmak gerekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaları takip etmek lazım ifadelerini kullandı.