Gündem Meteoroloji uyarmıştı, yağış etkili oluyor

Meteoroloji uyarmıştı, yağış etkili oluyor

28.09.2015 - 19:29 | Son Güncellenme:

Meteorolojinin bugün üst üste uyarılarının ardından Marmara'da şiddetli sağanak etkili oluyor. İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda yağış nedeniyle seferlerde aksamalar yaşanıyor.

Meteoroloji uyarmıştı, yağış etkili oluyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için çok kuvvetli ve şiddetli yağış uyarısında bulunmuş, "ani sel, su baskını, yıldırım ile yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" demişti.

Haberin Devamı

İSTANBUL'DA ETKİLİ

İSTANBUL’da akşam saatlerine doğru başlayan sağanak yağış saat 20.00 sıralarında etkisini artırdı. Gökgürültülü sağanak yağış sırasında zaman zaman gökyüzünde şimşekler çakarken, ortalık gündüz gibi aydınlandı.
Taksim Meydanı’nda ise şemsiyeciler bol bol satış yaptı. Yağış nedeniyle meydan çevresindeki trafikte de yoğunluk yaşandı.

TEKİRDAĞ'I SAĞANAK VURDU

Tekirdağ’ın Malkara ve Çorlu ilçelerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış yaşamı felç etti. Sokaklar biriken yağmur sularıyla dolarken, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Malkara’da etkili olan sağanak yağmurda yollar göle dönerken, ilçe merkezinde bazı yerlerde yol çökmeleri yaşandı. Araçlar çöken yolların içine düşerken, aşırı yağıştan dolayı araçlar güçlükle ilerledi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar, saçak altınlarına ve kapalı alanlara sığındı. Sağanak yağmur nedeniyle ilçeye 1 saat süreyle elektrik verilemedi. Sağanak yağmur Çorlu İlçesi’nde de etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı caddeler ve sokaklar göle döndü. Çorlu lisesi önünde yoğun su birikintisi nedeniyle araçlar geçmekte zorlandı. Yolda kalan araçları çekiciler kurtardı. Su birikintileri ise iş makinelerinin yardımıyla tahliye edildi.

Haberin Devamı

EDİRNE'DE 1 SAATTE 21 KİLO

Edirne'de sağanak yağmur etkili oldu. Kentte 1 saat içinde metre kareye 21 kilo yağış düşmesi nedeniyle göle dönen bazı caddeler trafiğe kapatıldı. Meteoroloji yetkilileri kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşı sel uyarısında bulundu. Kentte 24 saat içinde 100 kilo yağış beklenmesi uyarısında bulunan yetkililer halkın su baskını ve sel konusunda dikkatli olmalarını istedi.

Edirne’de bugün öğleden sonra sağanak yağmur etkili oldu. Yağmura hazırlıksız yakalananlar saçakların altına girerek korunmaya çalışırken trafikte hareket halindeki sürücüler su dolu caddelerde ilerlemekte zorlandı. Kentte İlhami Ertem ve Sadık Ahmet Caddeleri trafiğe kapatıldı. Trafik polisleri caddeden ilerlemeye çalışan sürücüleri alternatif yollara yönlendirirken dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Haberin Devamı

Hava sıcaklığının 14 dereceye düştüğü kentte Meteoroloji yetkilileri kentte sel uyarısında bulundu. Yetkililer kentte sabahın ilk ışıklarına kadar etkili olacak ve zaman zaman şiddetini artırarak yağacak sağanak yağmurun metre kareye 50-100 kilo yağış düşmesini beklediklerini bildirdi.

BUDO'DAN SEFER İPTALLERİ

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) 4 seferi, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Bursa Ulaşım Toplu Taşım İşletmeciliğinden yapılan açıklamada, BUDO'nun 21.30'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ve 21.30'daki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferlerinin hava muhalefeti nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Bu arada, 19.00'daki Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) ve 20.00'deki İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamadı.