Gündem Meteoroloji yeni raporu yayımladı! Perşembe gününden itibaren değişiyor

Meteoroloji yeni raporu yayımladı! Perşembe gününden itibaren değişiyor

19.12.2023 - 19:18 | Son Güncellenme:

Meteoroloji tarafından yeni hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Yayımlanan rapora göre; genellikle mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağış alan yerlerde biraz azalacağı belirtildi. Öte yandan perşembe günü hava sıcaklıklarında değişim olacak. İşte detaylar...

Meteoroloji yeni raporu yayımladı Perşembe gününden itibaren değişiyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzeydoğusu ile zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Muğla, Aydın il geneli, İzmir ve Balıkesir'in batısı ile Çanakkale'nin güney ilçelerinin aralıklı sağanak ve gökğürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis görülmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

MARMARA
Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Balıkesir'in batısı ile Çanakkale'nin güney ilçeleri aralıklı sağanak ve gökğürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE
Az bulutlu, zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Muğla ve Aydın il geneli ile İzmir'in batı ilçelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yapışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Haberin Devamı

BATI KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde kuzey ve doğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

Meteoroloji yeni raporu yayımladı Perşembe gününden itibaren değişiyor

PERŞEMBE GÜNÜNDEN İTİBAREN DEĞİŞİYOR

Öte yandan perşembe gününden itibaren yurt genelinde sağanak yağışın yurt genelinde etkili olması bekleniyor. 

Meteoroloji yeni raporu yayımladı Perşembe gününden itibaren değişiyor

BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYEN AĞRI DAĞI'NDAN KARTPOSTALLIK GÖRÜNTÜ

Iğdır'da karla kaplanan Ağrı Dağı kartpostallık görüntüler ortaya çıkardı. 5 bin 137 metre yüksekliği ile "Türkiye'nin çatısı” olarak bilinen Ağrı Dağı'nın kartpostallık görüntüsü "Doğunun Çukurova'sı" Iğdır'da görüntülendi. Iğdır'da iki gün önce etkili olan kar yağışı sonrası bulutların çekilmesiyle şehrin her noktasından görülebilen Ağrı Dağı'nın beyaza bürünmüş hali kendine hayran bırakıyor. Dağın muhteşem görüntüsü izleyenleri mest etti.

Meteoroloji yeni raporu yayımladı Perşembe gününden itibaren değişiyor

 

KARS'TA ARAÇLARA HALILI, BATTANİYELİ SOĞUK ÖNLEMİ

Haberin Devamı

Soğukların etkili olduğu Kars'ta, vatandaşlar araçlarını soğuktan korumak için ne bulduysa araçlarının üzerine örttü.

Hava sıcaklığının eksi 15 dereceye düştüğü Kars’ta, vatandaşlar korumak istedikleri araçlarının üzerine kilim, halı ve battaniye serdi. Kars caddelerinde üzerleri örtülü araçlar ise soğuk havanın şiddetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kentte kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceye kadar düştü. Don ve buzlanmaya karşı araç sahipleri araçlarının motor kısmı, cam ve kapılarının donmaması için ilginç yöntemler deniyor. Bazı vatandaşlar araçlarının üzerine kilim atarken, bazıları da halı, battaniye ve branda kapatarak soğuktan koruyor.

Cadde ve sokaklara park edilen araçlarının üzerindeki battaniye, halı ve kilimler kameralara yansıdı. Kars’ta soğuk havanın etkisini sürdüreceği öğrenildi.