Gündem Meteoroloji'den 3 kent için sarı alarm! Karla karışık yağmur geliyor

Meteoroloji'den 3 kent için sarı alarm! Karla karışık yağmur geliyor

24.10.2022 - 10:32 | Son Güncellenme:

Kara kış kapıya dayandı. Beklenen kar haberleri gelmeye başladı. Meteoroloji 3 kent için sarı kodlu alarm verdi. Bazı kentlere sis, sağanak yağış ve karla karışık yağmur uyarısı da yapıldı. Öte yandan Sivas’ta gece saatlerinde hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle araç camları buz tuttu, sürücüler trafiğe çıkmadan önce araç camlarındaki buzu kazımak zorunda kaldı. İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde hava durumu uyarıları...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Sinop ve Artvin çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Rize ve Artvin’in kıyı kesimleri ile Trabzon’un doğusunda kuvvetli olmak üzere; Kars, Ardahan çevreleri ise kar yağışlı olacak. Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Orta ve Doğu Karadeniz'de 2 ila 4 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize ve Artvin’in kıyı kesimleri ile Trabzon’un doğusunda kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık 19

İstanbul: Az bulutlu ve açık 21

İzmir: Az bulutlu ve açık 26

Adana: Az bulutlu ve açık 29

Antalya: Az bulutlu ve açık 28

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 20

Haberin Devamı

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı (Yağışların doğu kesimlerinde, yer yer kuvvetli olması bekleniyor.) 19

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı 13

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 24

Meteorolojiden 3 kent için sarı alarm Karla karışık yağmur geliyor

SICAKLIK SIFIRIN ALTINA DÜŞTÜ, ARAÇ CAMLARI BUZ TUTTU

Sivas’ta hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle birlikte otomobil camları buz tuttu. Sabah araçlarına binmek isteyen sürücüler buz tutan araçlarının camlarını kazıyarak temizledi.

Kürşat Karadağ, Sivas’ta sıcak havaların kısa sürdüğünden bahsederek “Zaten Sivas’ta bir buçuk ay güneş görüyoruz, onda da ısınamıyoruz. Ben taksicilik yapıyorum, ısıtıcı taktım araca yoksa ısınmıyor. Ben camın üzerindeki buzu kazırken 4 tane kart kırdım. Sivas’a kış geldi, bundan sonra zor işimiz” dedi.

SİVAS’TA ARAÇ CAMLARI DONMAZSA OLMAZ

Hasan Demir, Sivas’ın kış memleketi olduğunu belirterek, “Bizim memleketimiz kış memleketi, artık kışa doğru gidiyoruz. Bu mevsimlerde üstünüzü kalın giymeniz lazım. Araç camları da haliyle donacak yani, Sivas’ta araç camları donmazsa olmaz” diye konuştu.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

Meteorolojiden 3 kent için sarı alarm Karla karışık yağmur geliyor

3 KENT İÇİN SARI ALARM

Artvin, Rize, Trabzon için sarı kodlu alarm verildi.

Meteorolojiden 3 kent için sarı alarm Karla karışık yağmur geliyor