Gündem Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı gelmişti! Kentte hayat 2 saatte durdu

Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı gelmişti! Kentte hayat 2 saatte durdu

06.05.2023 - 09:41 | Son Güncellenme:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Antalya için yaptığı Turuncu uyarı sonrası etkili olan sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, bazı noktalarda araçlar mahsur kaldı. Konyaaltı ilçesinde bir rögar kapağının üstündeki asfalt, suyun basıncıyla kalktı. Mersin’in Anamur ve Bozyazı ilçelerinde ise etkili olan rüzgar, seralara zarar verdi.İşte hava durumu tahminleri...

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı gelmişti Kentte hayat 2 saatte durdu

Meteoroloji'nin yağış uyarısının ardından Antalya’da, sabah saatlerinde yağmur etkili oldu. Yollarda su birikintileri oluşurken, bazı noktalarda araçlar mahsur kaldı. Birçok sürücü, çekici çağırıp, kurtarılmayı bekledi. Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçelerinde de ulaşım aksarken, bazı noktalarda su taşkınları oluştu. Konyaaltı ilçesi Gazi Mustafa Kemal Bulvarı'ndaki rögar kapağı üstündeki asfalt, su basıncı nedeniyle kalktı. Bulvar üzerindeki çok sayıdaki araç, yolda kaldı. Sürücüler, bölgeden kontrollü olarak geçmeye çalıştı.

Haberin Devamı

'KARŞIYA GEÇERKEN TEDİRGİNLİK YAŞADIM'

Yağış nedeniyle aracı yolda kalan Ali İhsan Çakır, "Yağmurdan dolayı yolda su birikintisi oluştu. O yüzden arabam yolda kaldı. Burada çekici ile kurtarılmayı bekliyorum" dedi.

Çizmeleri ile su birikintisinden yolun karşısına geçmeye çalışan Ahmet Ünlü de "Her sene yağan yağmurdan dolayı buralarda böyle sular birikiyor. Ben de karşıya geçmeye çalıştım ama çok zorlandım. 2-3 saatlik şiddetli yağıştan dolayı yol neredeyse kapandı, araçlar geçmekte zorluk çekti. Ben de karşıya geçmeye çalışırken fazlasıyla tedirginlik yaşadım" diye konuştu.

Antalya'da yağışın gün boyu sürmesi bekleniyor.

Öte yandan Meteoroloji, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, yurt genelinin (Kuzey Ege kıyıları, Edirne, Mardin, Batman ve Çanakkale'nin batı ilçeleri dışında) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Yağışların; Batı Akdeniz ile Denizli ve Tunceli çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı bekleniyor. Rüzgarın İç Anadolu'nun güneydoğusunda güneydoğudan, Marmara’nın güneyinde kuzeydoğudan kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı güney ve iç kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde kuzeyli, diğer yerlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusunda güneyli, Marmara'nın güneyinde kuzeyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı gelmişti Kentte hayat 2 saatte durdu

MERSİN'DE KUVVETLİ RÜZGAR, SERALARI YIKTI

Anamur ve Bozyazı ilçelerinde sabah saatlerinde, kuvvetli rüzgar ve sağanak etkili oldu. Rüzgar nedeniyle, seraların naylonları uçtu, bazıları ise yıkıldı. Seralarına gelen bölge halkı gördükleri manzaraya şaşırdıklarını belirtti. Yıkılan seraları kaldırma çalışmaları başladı.

Bu arada, kuvvetli rüzgar sırasında sürücünün direksiyon kontrolünü kaybettiği hafif ticari araç da dereye yatağına devrildi. Araç sürücüsü hafif yaralandı.

Haberin Devamı

İlçede ayrıca, sağanak su taşkınlarına neden oldu. Yağmura yakalananlar ayakta durmakta zorluk yaşarken, jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemi aldı.

POYRAZ VE TOŞ TAŞINIMI DİKKAT

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Kuzey Ege, Batı Trakya dışında yağmur var. Antalya'nın doğu ilçeleri ile Burdur, Denizli çevresinde kuvvetli sağanak görünüyor, dolu da yapabilir. Dikkat edilmelidir. Sıcaklıklar güney ve iç kesimlerde azalmaya devam ediyor.  Rüzgar, Marmara’nın güneyinde poyrazdan kuvvetli.

İstanbul bugün yağmurlu 16 derece, kuzey ilçelerde 13-14 derece. Pazar ve hafta başı yağış yok. Sıcaklık 1-2 derece yükselecek. Güneydoğu ve Doğu Akdeniz’de Sahra’dan gelen toz taşınımı var”

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı gelmişti Kentte hayat 2 saatte durdu

4 KENT İÇİN SARI VE TURUNCU ALARM

Burdur, Isparta, Mersin için sarı uyarı yapılşırken Antalya için turuncu alarm verildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

Haberin Devamı

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 23

Bursa: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların, akşam ilk saatlerde yerel kuvvetli olması bekleniyor.) 18

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların yerel kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor.) 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 16

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı gelmişti Kentte hayat 2 saatte durdu