Gündem Meteoroloji’den Antalya’ya 'turuncu kod' uyarısı! 3 ilçede eğitime ara verildi

Meteoroloji’den Antalya’ya 'turuncu kod' uyarısı! 3 ilçede eğitime ara verildi

13.12.2022 - 13:19 | Son Güncellenme:

Meteoroloji, Antalya kent merkezi ve doğu ilçelerine ‘turuncu kod’ ile beklenen çok kuvvetli yağışlara karşı uyarıda bulundu. Uyarıda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiğini belirtildi. Öte yandan 3 ilçede eğitime ara verildiği açıklandı.

Meteoroloji’den Antalya’ya turuncu kod uyarısı 3 ilçede eğitime ara verildi

Dün yaşanan sağanak yağışla Kumluca ve Finike ilçeleri sel felaketini yaşayan Antalya için bugün de merkez ve doğu ilçelerine uyarı yapıldı. Meteoroloji, ‘turuncu kod’ ile yaptığı uyarıda bugün gece saatleriyle birlikte kent merkezinde ve kentin doğu ilçelerinde, çok kuvvetli yağışların yarın sabah saatlerine kadar etkili olmasının beklendiği belirtildi. Öte yandan uyarıda Burdur ve Isparta’da beklenen sağanak yağışlara karşı da uyarıda bulunuldu.

Haberin Devamı

YARIN 3 İLÇEDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Meteoroloji'nin Antalya kent merkezi ve doğu ilçelerine 'turuncu kod' ile beklenen çok kuvvetli yağışlara karşı uyarıda bulunmasının ardından Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Manavgat, Serik ve İbradı ilçelerinde her kademedeki okullarda yarın 1 gün eğitime ara verildiğini açıkladı. Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Manavgat, Serik ve İbradı İlçelerimizde beklenen şiddetli sağanak yağıştan dolayı resmi ve özel her kademedeki okullarımızda, 14/12/2022 Çarşamba günü 1(Bir) gün süreyle eğitime ara verilmiştir.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi:

Bu akşam saatlerinden sonra, Antalya çevreleri ile Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), 14 Aralık 2022 ilk saatlerden itibaren Antalya'nın merkez ve doğu ilçeleri Serik, Manavgat ve İbradı'nda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların Antalya'nın batı ve merkez ilçelerinde 14 Aralık 2022 sabah saatlerinde, Isparta ve Burdur'un güney kesimlerinde öğle saatlerinde, Antalya'nın doğu kesimlerinde ise akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi beklendiğinden sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım düşmesi, kıyı kesimlerde küçük çaplı dolu ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji’den Antalya’ya turuncu kod uyarısı 3 ilçede eğitime ara verildi

TARIM BAKANI SERALARI İNCELEDİ

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kumluca'da selden zarar gören tarım alanlarını inceledi. Seraları gezen Bakan Kirişci, üreticilerle görüştü. Dere yataklarını dronla inceleyen Bakan Kirişci, selin zarar verdiği ekili alanları gezdi. Bakan Kirişci daha sonra Finike ilçesine geçerek burada da selden zarar gören narenciye bahçelerini dolaşıp üreticileri dinledi.

KAPALI OTOPARK BOŞALTILIYOR

Kumluca'da su basan alanlarda tahliye çalışmaları da devam ediyor. Selde su dolan Kumluca Belediye binası altındaki otoparkta Ankara ve İzmir'den getirilen yüksek kapasiteli pompalarla boşaltma çalışmaları devam ediyor. 200 araç kapasiteli, 2 metre yüksekliğindeki otoparkta belediyeye ait 45 aracın su altında kaldığı belirtildi. Otoparkta belediyeye ait araçlar ile civardaki işletme sahipleri ve konutlarda oturanların otomobilleri ekipler tarafından çıkarılmaya başlandı.

Meteoroloji’den Antalya’ya turuncu kod uyarısı 3 ilçede eğitime ara verildi

17 İLDE ALARM

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yayınladı.

  • Ankara - Sarı
  • Antalya - Sarı
  • Aydın - Turuncu
  • Balıkesir - Sarı
  • Bilecik - Sarı
  • Bolu - Sarı
  • Burdur - Sarı
  • Bursa - Sarı
  • Denizli - Sarı
  • Eskişehir - Sarı
  • Isparta - Sarı
  • İzmir - Turuncu
  • Kütahya - Sarı
  • Manisa - Turuncu
  • Muğla - Turuncu
  • Uşak - Sarı
  • Düzce - Sarı

SARI UYARI

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU UYARI

Hava durumu tehlikelidir. Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

'MAVİ BERELİLER' SEL BÖLGESİNDE

Öte yandan Antalya Kumluca'da yaşanan sel sonrası ekipler, balçıkla dolan sokak ve caddeleri temizliyor. Kent genelinde ilgili kurumlara bağlı ekipler, iş makineleri ile balçık temizleyip, yolları yıkıyor. İş yeri sahipleri de dükkanlarındaki su ve çamuru temizleyerek, zarar gören ürünleri dışarı çıkarıyor. Selden etkilenenlere askerler de yardım etti. Farklı kentlerden gelen 700 jandarma, iş yeri sahipleriyle dükkanları temizlerken, ürünleri taşımasına yardımcı oldu. Jandarma ayrıca yollarda temizlik çalışması yapıp, selin etkilerini azaltmaya çalıştı. Sel bölgesine gelen mavi bereli komando birlikleri de çalışma yürütüyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji’den Antalya’ya turuncu kod uyarısı 3 ilçede eğitime ara verildi



Öte yandan temizlik çalışmalarına gönüllüler de katıldı. İsmail Güngör, "Askerlerimizin görev almasına seviniyoruz. Selden sonra her yer çok kötü oldu. Komşularımızın durumu kötü. İş yerleri, seralara olanlardan dolayı çok üzgünüz. 700'den fazla askerimizin gelmesinden dolayı çok mutluyuz. Allah razı olsun" dedi.