Gündem Meteoroloji'den yeni uyarı geldi! Türkiye’nin en soğuk yeri eksi 30,5 derece

Meteoroloji'den yeni uyarı geldi! Türkiye’nin en soğuk yeri eksi 30,5 derece

26.02.2024 - 17:30 | Son Güncellenme:

Meteoroloji yeni haritayı yayınladı. Denizlerde fırtına bazı kesimlerde ise gök gürültülü ssağanak yağış hakim olacak. Sibirya soğuklarının devam ettiği Ardahan ve ilçeleri ise adeta buz kesti. Göle ilçesi sıfırın altında 30,5 derece ile Türkiye’nin en soğuk yerleşim yeri oldu.

Meteorolojiden yeni uyarı geldi Türkiye’nin en soğuk yeri eksi 30,5 derece

Kentte son günlerde Sibirya soğukları etkili oluyor. Gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 23,9 derece ölçüldüğü kent merkezinde ağaçları kırağı kapladı. Yolların buz tuttuğu şehirde vatandaşlar iş yerlerine öğrenciler ise okullarına gitmekte zorlandı. Dondurucu soğukla birlikte Göle ilçesinde hava sıcaklığı sıfırın altında 30,5 derece ölçüldü. Türkiye'de en düşük hava sıcaklığının görüldüğü kentte sis ve kırağı da etkili oldu.

Haberin Devamı

Ardahan ve ilçelerinde gece en düşük hava sıcaklıkları şöyle oldu: "Ardahan merkez eksi 23.9, Göle eksi 30.5, Hanak eksi 20.1, Çıldır eksi 15.3, Damal eksi 18, Posof eksi 11.6."

Meteorolojiden yeni uyarı geldi Türkiye’nin en soğuk yeri eksi 30,5 derece

DENİZLERİMİZDE FIRTINA BEKLENİYOR

Güney Ege’de rüzgarın, bugün öğle saatlerinden sonra güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞLARA DİKKAT

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güneybatısında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün öğle saatlerinden itibaren Muğla'nın kıyı kesimleri ile Antalya il merkezi ve batı kıyılarında yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Öte yandan yağışlar yarın sabah saatlerinde sona erecek.

Haberin Devamı

Meteorolojiden yeni uyarı geldi Türkiye’nin en soğuk yeri eksi 30,5 derece