Gündem Metin Göktepe anıldı

Metin Göktepe anıldı

09.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Haber takibi sırasında polisin uyguladığı şiddet sonucu öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, dün Esenler’deki mezarı başında anıldı.

Metin Göktepe anıldı

23’üncüsü gerçekleşen anma töreninde Metin’in gazeteci arkadaşları, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan Göktepe ailesini yalnız bırakmadı. Metin Göktepe, 8 Ocak 1996’da Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde yaşamını yitiren Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlemek için gittiği Alibeyköy’de polisler tarafından gözaltına alınmış ve götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda dövülerek öldürülmüştü.

Haberin Devamı

Bu acı olay için her yıl Göktepe’nin mezarı başında düzenlenen anma töreninde bu yıl yine geniş bir katılım vardı. Anne Fadime Göktepe sağlık sorunları nedeniyle anma törenini araç içinde takip etti. Anmada konuşan Göktepe’nin ablası Meryem Göktepe, “23 yıldır gazeteciliğin geldiği nokta ve demokrasinin nerede olduğuna ışık tutmak için burada Metin ile buluşuyoruz. Buraya gelen dostlarına teşekkür ediyorum. Metin’in gazetecilik yaptığı yıllarda, gerçeğin üstünü örtmek için gazeteciler öldürülüyordu.
Şimdi cinayetlere tanıklık etmiyoruz ama gazeteciler çeşitli nedenlerle hapse atılıyor ya da para cezalarına çarptırılıyor” ifadelerini kullandı.

Yazarlar