Gündem MHP'li Yönter'den Sezgin Tanrıkulu tepkisi: Bu vatana ihanettir

MHP'li Yönter'den Sezgin Tanrıkulu tepkisi: Bu vatana ihanettir

14.09.2023 - 11:20 | Son Güncellenme:

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, TSK’ya yönelik tartışılan sözleriyle ilgili konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, "Bu aleni bir şekilde vatana ihanettir. Bunlar düşmana askerlik yapıyor. Şu anda Sezgin Tanrıkulu'nun yediği ekmek haramdır." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CNN Türk canlı yayınında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"DÜŞMANA ASKERLİK YAPTI"

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun, TSK’ya yönelik açıklamalarıyla ilgili konuşan İzzet Ulvi Yönter, "Bu aleni bir şekilde vatana ihanettir. Dava açıldı. Yargının kararına göre CHP yönetimi tarihi sorumluluktan kaçmamalı, kaçamayacak. Bu sözler cinayet, ihanet, rezalet... Kahraman Mehmetlerimiz hainlerle mücadele eder, bölücülerle mücadele eder. AİHM Türkiye'nin haklarıyla ilgili bir hassasiyet duymuyor. PKK'nın propagandasına Sezgin Tanrıkulu sarılmıştır. Düşmana askerlik yapmıştır. TSK bizim gelecek ümidimiz. Şu anda Sezgin Tanrıkulu'nun yediği ekmek haramdır." dedi.

Yönter açıklamalarını şöyle sürdürdü:

CHP yavaş, düşük profilli bir açıklama yaptı. CHP bizim beklediğimiz bir tavrı gösteremez. Selahattin Demirtaş serbest kalsın diyen kim. Şimdi CHP Genel Başkanı Sezgin Tanrıkulu'nu karşısına alabilir mi? Biz süreci dikkatle takip edeceğiz.

Haberin Devamı

"HEPSİ AYNI ÇUVALIN İÇİNE GİRMİŞ"

İYİ Parti - CHP tartışmalarıyla ilgili konuşan Yönter, "14 Mayıs öncesi bunu söyleyeceklerdi. Demirtaş ile kahvaltı rezervasyonu yapan kim? Birbirlerine medya üzerinden adeta zeytin dalı uzatanlar kimler? Akşener, baktı ki durum kötü, CHP ve HDP'yi karalıyor, yaftalıyor ve kendisinin temize çıkacağını sanıyor. Hepsi aynı çuvalın içine girmiş, birbirine benzemiştir. Bu çırpınış hali." dedi.

"BU TERBİYESİZ BİR DİL"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hindistan ziyaretiyle ilgili sözlerine tepki gösteren Yönter, "G20'de sayın Cumhurbaşkanımız Türkiye'nin hak hukukunu çok iyi temsil eden bir duruş gösterdi. CHP Genel Başkanı dün içeride aslan dışarıda süt dökmüş kediye döndün, küresel güçlere boyun eğdi" dedi. Kimse Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanına bunu söyleyemez. Bu bir terbiyesiz dil. Gayet onurlu duruş göstererek temsil edildi." şeklinde konuştu.

"AKŞENER GELİRSE GELSİN"

MHP lideri Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısını hatırlayan Yönter, "Biz gelene 'neden geldin' diye sormayız. Kapımız orada, gelen gelir. Siyasette kapı kilitlenir mi? Akşener gelirse gelsin buyursun. Liderimiz defalarca çağırdı." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ANAYASA KONUSUNDA HAZIRLIYIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni anayasa çağrısıyla ilgili konuşan Yönter, "Bu konuda en hazırlıklı biziz. Biz hazırlığımızı yaptık. Umarım sivil, geniş katılımlı, özgürlükçü, kırmızı çizgilerimizi koruyan bir anayasa üzerinde uzlaşırız. Bir toplum sözleşmesine inşallah hep beraber imza atarız." dedi.

 

Yazarlar