Gündem e-Nabız- MHRS aşı randevusu oluşturma ekranları | Koronavirüs aşı durumu nasıl sorgulanır?

e-Nabız- MHRS aşı randevusu oluşturma ekranları | Koronavirüs aşı durumu nasıl sorgulanır?

15.04.2021 - 08:38 | Son Güncellenme:

Koronavirüs aşı randevusu nereden ve nasıl alınır konusunda araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. Son olarak 60-65 yaş aralığında yer alan vatandaşların koronavirüs aşı randevusu alabileceği duyurulmuş bunun yanı sıra kronik rahatsızlığı olan vatandaşların da MHRS ve e-Nabız üzerinden randevularını oluşturarak aşı olabilecekleri ifade edilmişti. Hatta geçtiğimiz günlerde oyuncu Bensu Soral'da kronik rahatsızlığı nedeniyle aşı olduğunu gelen tepkiler sonrasında açıklamıştı. Peki aşı randevusu nereden ve nasıl alınır?

e-Nabız- MHRS aşı randevusu oluşturma ekranları | Koronavirüs aşı durumu nasıl sorgulanır

MHRS ve e-Nabız üzerinden koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Son olarak 60-65 yaş aralığında bulunan vatandaşların MHRS ve e-Nabız üzerinden aşı randevularını alarak aşı olabilecekleri açıklaması yapılmıştı. 60-65 yaş aralığında bulunan vatandaşların yanı sıra gazetecilere, kronik rahatsızlığı olanlara ve öğretmenler gibi farklı meslek grubunda yer alan vatandaşlara aşılama çalışmaları yapılmaya devam ediyor. Peki MHRS ve e-Nabız üzerinden koronavirüs aşı randevusu nasıl alınır? İşte adım adım aşı randevusu oluşturma ekranı

Haberin Devamı

ADIM ADIM AŞI RANDEVUSU OLUŞTURMA

Vatandaş, "Aşı durumunu" e-Nabız hesabından veya 2023'e kısa mesaj (SMS) göndererek öğrenir. Aşı yapılacak grupta yer alıyorsa randevu işlemi için MHRS uygulamasına yönlendirilir. Tarih ve saat aralıkları seçilerek randevu işlemi tamamlanır. Randevu işlemi sonucunda vatandaşa Kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılır, Randevu bilgileri e-Nabız ve MHRS uygulamalarından da öğrenilebilir.

Aşı uygulayacak sağlık personeli "Aşıla" uygulamasından vatandaşın sorgulamasını yapar. Uygulama üzerinden uygulanacak olan aşının barkodu okutulur ve kaydedilir. Kayıt işlemi tamamlandıktan sonra aşı uygulanır.

Aşıyı uygulayan sağlık personeli vatandaşın 2. doz randevusunu oluşturur. 2. doz için oluşturulan randevu bilgileri vatandaşa kısa mesaj (SMS) ile iletilir. Vatandaşı elektronik aşı kartına e-Nabız ve Hayat Eve Sığar uygulamalarından ulaşabilir.

Haberin Devamı

MHRS VE E-NABIZ ÜZERİNDEN KORONAVİRÜS AŞI RANDEVUSU OLUŞTURMA

Öncelikli gruptaki vatandaşların aşılanması için randevular, "mhrs.gov.tr", "enabiz.gov.tr" siteleri, Merkezi Hekim Randevu Sistemi, e-Nabız mobil uygulamaları ile "Alo 182" hattı üzerinden alınabiliyor. Tüm randevu bilgileri hem e-Nabız’da hem de vatandaşın cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

MHRS AŞI RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Vatandaş, randevusu ile hekime gittiğinde hekimler “AŞILA” mobil uygulamasını kullanarak, vatandaşın T.C. Kimlik numarası, randevu barkodu, randevu numarası ya da randevu listesi içerisinden kişi bilgilerine erişip sorgulama yapabiliyor. Böylelikle sorgulanan kişiye ait bilgiler görüntüleniyor. Ardından uygulayacağı aşının QR kodunu uygulama üzerinden okutarak, hem aşıya ait bilgileri kaydediyor, hem de aşının uygunluğunu kontrol ediyor. Hekim QR kodu okuttuğunda aşının saklama koşulları, soğuk zincir doğrulaması Aşı Takip Sistemi üzerinden sorgulanıyor, uygunsa aşı yapılıyor, değilse işlem iptal ediliyor.

Hekim kaydı tamamlayıp vatandaşa aşıyı uyguladığında vatandaşın hem telefonuna kısa mesaj bilgilendirmesi yapılıyor, hem e-Nabız hesabındaki “Elektronik Aşı Kartı”na kaydediliyor, hem de Hayat Eve Sığar hesabına gönderiliyor.

Haberin Devamı

E-NABIZ AŞI RANDEVUSU OLUŞTURMAK İÇİN TIKLAYINIZ