Gündem MHRS giriş ekranı ve sistem üyelik işlemleri nasıl yapılır?

MHRS giriş ekranı ve sistem üyelik işlemleri nasıl yapılır?

06.10.2015 - 22:11 | Son Güncellenme:

MHRS hastane randevu sistemine üye olarak hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sisteminde online randevu almak ve MHRS hastane randevu hakkında ayrıntılı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS giriş ekranı ve sistem üyelik işlemleri nasıl yapılır

Sağlık Bakanlığı da günümüz ilerleyen teknolojiye uyum sağlamış ve de internetten online bir şekilde sıra alma sistemini geliştirmiştir. Sağlık Bakanlığı tarafından koordine edinilen Merkezi Hekim Randevu Sistemi daha etkili ve daha verimli bir şekilde sağlık hizmeti sunmak amacı ile tasarlanmış bir internet uygulamasıdır. Merkezi Hekim Randevu Sistemi Sağlık Bakanlığına bağlı olup 2. ve 3. Basamak hastaneler ile ağız ve diş sağlığı merkezlerinden hastane randevusu alabilmeye imkân sağlayan bir sağlık hizmetidir. Vatandaşlarımız Alo 182 hattı üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ni arayarak canlı operatörlerden randevusunu yapabilirler. Ya da bir başka hizmet olan internetten online olarak istedikleri doktordan istedikleri tarihe ve de istedikleri saate alabilmeleri mümkün olacaktır. Bu Merkezi Hekim Randevu Sistemine kısaca MHRS adı verilmektedir. Peki, internetten bu işlemi nasıl gerçekleştireceğim? Nasıl randevu alacağım? İşte bu ve buna benzer sorular kafanızı karıştırıyorsa siz hiç merak etmeyin. Yazımızda tüm bunlara ayrıntılı olarak yer verilmiştir.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Eğer internet aracılığı ile online biçimde randevu almak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken arama motorunuza ‘MHRS randevu al’ yazmanız gerekir. Sonrasında ise açtığınız ilk sayfada bulunan sağ taraftaki linke tıklamalısınız. Karşınıza yeni açılan pencereden ‘üye ol’ ibaresini tuşlayınız. Burada sizlerden nüfus cüzdanınızda bulunan birkaç bilgiyi vermenizi isteyecektir. Bu bilgileri ilgili olan alana doğru bir şekilde giriniz. Sizden şahsınıza at bir şifre belirlemeniz istenecektir. Bu şifreyi de belirledikten sonra artık Merkezi Hekim Randevu Sistemine üye olmuş olacaksınız. Artık ilk açılan pencereden ‘üye ol’ değil giriş yap ibaresini tuşlayabilirsiniz. Giriş yapmanız için ise T.C. kimlik numaranız ve de şahsınıza özel belirlemiş olduğunuz şifreniz ile doğrulama kodunu doğru bir şekilde girdikten sonra Merkezi Hekim Randevu Sistemi ana sayfası karşınızda olacaktır. Bu sayfada önce sol sütundaki yerleri doldurmanız gerekir.

Haberin Devamı

Hangi ilde olduğunuzu, yaşadığınız ilçe, randevu alacağınız hastane, muayene olmak istediğiniz doktor ve polikliniği seçeneklerden seçmeniz gerekir. Bu seçimleri yaptıktan sonra aşağıda ‘randevu ara’ yazan bölüme tıklayınız. Hemen sonrasında ise sağ tarafta seçmiş olduğunuz doktorun müsait olduğu tarihler ve bu tarihlerde ki saati yer alır. Burada yeşil kutu içinde yazılı olan saat doktorun boş olduğunu hafif gri ekran üzerinde yazılı olan saat ise doktorun o saatte başka hastaya randevusu olduğunu gösterir. Yeşil kutucuk içerinde yazılı olan saate randevu alabilirsiniz. Bu kutucuğa tıkladığınız takdirde size son bir yönerge gelir. Bu yönergede muayene olacağınız doktorun ismi, muayene saatiniz falan gibi bilgiler yer alır. Bu muayene saatinden yarım saat önce hastanede olmanız yeterli olacaktır.

Eğer isterseniz alo 182 hattından da randevu alabilirsiniz. Buradaki konuşan görevli de yine sizden kimlik bilgilerinizi isteyecektir. Böylelikle hem kolay hem de pratik bir şekilde hastane randevunuzu gerçekleştirmiş olacaksınız.