Gündem MHRS Üyelik Ve MHRS Hastane Randevu İşlemleri

MHRS Üyelik Ve MHRS Hastane Randevu İşlemleri

12.07.2015 - 15:40 | Son Güncellenme:

MHRS’ ye üye olarak online hastane randevunuzu hem hızlı hem de güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. MHRS hastane randevu ile online randevu almak ve MHRS hastane randevu sistemine üyelik işlemleri hakkında detaylı bilgi için haberimizi inceleyebilirsiniz.

MHRS Üyelik Ve MHRS Hastane Randevu İşlemleri

MHRS hastane randevu sistemi hastaneye gitmeden online bir şekilde yada telefon ile arayarak hastanelerden randevu alabilmeyi kolaylaştıran bir sistemdir. Bu sistem ile birlikte hastaneye gitmeden evinizden çok kolay bir şekilde online olarak randevu alabilirsiniz. Bu sistemin ilk amaçlarından bir tanesi hastanelerde oluşan hekim odalarının önlerinde oluşan sıra ve kuyrukları bitirmektir. Bu sistem ile birlikte de oluşan sıra ve kuyruklar azalmıştır. MHRS hastane randevu sisteminde internet üzerinden online hastane randevusu alabilmek için Sağlık Bakanlığının tarafından uygulamaya konulan MHRS sistemine giriş yapılması gerekmektedir. Bu internet sayfasının ana bölümünde randevu almak istediğiniz hastanenin bulunduğu ili seçerek randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. İli seçtikten sonra açılan hastane seçeneklerinden randevu almak istediğiniz hastaneyi seçmelisiniz. Sağ tarafta açılan hastane bilgilerinin altında randevu al linkini tıklayarak vatandaş giriş ekranına yönlendirirsiniz. Vatandaş giriş ekranına ayrıca ana sayfada bulunan sağ taraftaki randevu al linkini tıklayarak da ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN TIKLAYINIZ!

Vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numarasını, şifrenizi girdikten ve güvenlik kodunu girdikten sonra sisteme girişinizi yapabilirsiniz. Eğer sisteme önceden kaydınız bulunmamakta ise randevu işlemine devam etmek için hastane randevu sistemine üye olmanız gerekmektedir. Vatandaş giriş ekranında bulunan yeni üye linkini tıkladıktan sonra bazı kimlik bilgilerinizi girerek üyelik alma işlemini tamamlarsınız. Yeni üye kaydı sayfasına T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, cinsiyeti ve doğum tarihi seçenekleri sisteme girildikten sonra cep telefonu veya ev telefonu sisteme girilmelidir. 2 kere şifrenizi sisteme girdikten sonra üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Sisteme üye olma işleminizi tamamlandıktan sonra vatandaş giriş ekranına T.C. kimlik numaranızı ve üye olma esnasında belirlediğiniz şifreyi sisteme girişinizi yapınız. Sisteme giriş yaptıktan sonra randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercilerinizi sisteme girmelisiniz. Randevu almak istediğiniz hekim tercilerini belirttikten sonra sistem size en uygun olan randevu saatlerini karşınıza çıkaracaktır. Size en uygun olan randevu saatini sistem üzerinden seçerek randevunuzu kolayca alabilirsiniz. Sistemde bulunan randevularım bölümünde o ana kadar aldığınız tüm randevuları görebilir isterseniz de almış olduğunuzu randevunuzu iptal edebilirsiniz. MHRS hastane randevu sisteminin bir de cep telefonları için uygulamaları mevcuttur. Cep telefonu marketlerinizden MHRS uygulamasını telefonunuza indirdikten sonra üyelik kaydınız bulunuyor ise randevu alma işlemine başlayabilirsiniz. MHRS randevu sistemini telefon ile arayarak da kullanabilmekteyiz. İlk olarak cep telefonlarınızdan veya ev telefonlarından ALO 184 hattını aramalısınız. Bu hattı aradığınızda sizi bir operatör karşılayacaktır. Operatöre ilk randevu alabilmek için ilk olarak T.C. kimlik numaranızı vermelisiniz. Operatöre T.C. kimlik numaranızı girdikten sonra sistem bir süre sizi bekletip T.C. kimlik numaranızı onaylayacaktır. Onaylama işlemi sonrasında sisteme randevu almak istediğiniz hastane, poliklinik ve hekim tercihlerinizi belirtmelisiniz. Operatör size uygun olan randevu saatlerini söyledikten sonra randevu almak istediğiniz saati seçerek randevu alma işlemini tamamlayabilirsiniz.