Gündem ‘Millet, kumar masasını devirdi’

‘Millet, kumar masasını devirdi’

31.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

TOBB Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kader seçiminde Anadolu irfanının siyaset mühendisliklerine galip geldiğini belirterek, “Eski Türkiye ittifakı, sandıkta milletten ikinci kez kırmızı kart yemiştir” dedi.

‘Millet, kumar masasını devirdi’

Aslıhan Altay Karataş - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Millet ilkeler ve değerler yerine, bakanlık ve milletvekili pazarlığı üzerine kurulu kumar masasına tekmeyi vurarak devirmiştir. Eski Türkiye ittifakı, sandıkta milletten ikinci kez kırmızı kart yemiştir” dedi.

Haberin Devamı

28 Mayıs seçiminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı ilk program TOBB 79.Genel Kurulu oldu. Konuşmasında seçim değerlendirmesinin yanı sıra ekonomiye ilişkin önemli mesajlara da yer veren Erdoğan, özetle şunları söyledi:

BİR KADER SEÇİMİ: Tarihimizin en önemli seçim süreçlerinden birini başarıyla tamamladık. Seçim sürecini tüm yönleriyle enine boyuna değerlendireceğiz. Gerek anlamı gerekse sonuçları itibariyle ülke olarak bir kader seçimi yaşadığımızın farkındayız. Milletimiz tıpkı 15 Temmuz gecesi olduğu gibi, istiklal ve istikbaline yönelik hayasız akınları görmüş, iradesine sahip çıkarak bunları durdurmuştur... Anadolu irfanı bir kez daha siyaset mühendisliklerine galip gelmiştir. Seçim maratonunun kazananı Türk demokrasisi ve Türk Milleti olmuştur. Milli iradeye güvenen, ülkemiz için hayal kuran, kendini bu topraklara ait hisseden her bir vatandaşım bu seçimin tartışmasız kazananıdır.

Haberin Devamı

SEÇİMİN EN BÜYÜK KAZANANI: Kampanya sürecinde yapılan tüm kışkırtmalara rağmen sandığa gölge düşürmeyen her bir insanımız bu seçimin kazananıdır. Yabancı dergi kapakları üzerinden yürütülen propagandalara aldırmadan hiçbir baskı altında kalmadan iradesini sandığa yansıtan her bir kardeşim bu seçimin kazananıdır. Kendi öz yurdunda yıllardır parya muamelesi gördüğü halde hukuk ve meşruiyetten ayrılmayan sessiz çoğunluk bu seçimin kazananıdır. Sırf farklı tercihlerde bulunduğu için iğrenç hakaretlere uğrayan, yüreği yaralı depremzedelerimiz bu seçimin en büyük kazananıdır. Terör örgütü mensuplarının tehditlerine boyun eğmeyerek sandıklara koşan yurt dışındaki tüm gurbetçilerimiz bu seçimin kazananıdır. Dünyanın dört bir yanında Türkiye denilince gözleri parlayan, gözlerinden aşağı damlalar akan, ülkemiz için dua eden, bizimle sevinip bizimle üzülen tüm mazlum ve mağdurlar bu seçimin kazananıdır.

YANLIŞ HESAP SANDIKTAN DÖNDÜ: Türkiye Yüzyılı teklifimiz hem 14 Mayıs’ta hem de 28 Mayıs’ta milletimiz tarafından büyük bir teveccühle kabul görmüştür... Millet ilkeler ve değerler yerine, bakanlık ve milletvekili pazarlığı üzerine kurulu kumar masasına tekmeyi vurarak devirmiştir. Hatta hesap uzmanıyım diye övünenler, Dimyat’a pirince giderken evlerindeki yaklaşık 40 milletvekilinden de olmuştur. İktidar hırsıyla yapılan yanlış hesaplar bu sefer, çok enteresan, Bağdat’tan değil, ama sandıktan dönmüştür. CHP’nin vekil sayısı 2018’de 146’ydı. 2023’te vekil sayısı 169’a çıktı. Fakat buradan kiralık vekiller verdiler. 40 tane kiralık vekil gidince, CHP’nin vekil sayısı 129’a düştü. Şimdi hesap uzmanı bu işi böyle yapar mı? Bundan sonrasını herhalde oraya gönül vermiş olan tüm CHP’li arkadaşlar da düşünecektir.

Haberin Devamı

İKİNCİ KEZ KIRMIZI KART: Eski Türkiye ittifakı, sandıkta milletten ikinci kez kırmızı kart yemiştir. Türkiye’nin 16 Nisan 2017 referandumu ile birlikte zaten terk ettiği eski sisteme dönüş önerilerini bir kez daha elinin tersiyle itmesi son derece manidardır... Siyaset kurumunun sandıktan çıkan bu iradeyi doğru bir şekilde okuması gerektiğine inanıyorum... Milletin zaten kararını verdiği konularda yeni dayatmalarda bulunmaktan artık vazgeçilmelidir... Sandıkta tecelli eden iradeyle kavga edilmeyeceği gerçeğini ülkemizdeki tüm muhalefet partilerinin artık anladıklarını ümit ediyorum. Çünkü Türkiye’nin önemli bir noksanı da gerçekten demokrasideki o muhalefeti göremeyişidir. Muhalefet noksanlığı var. Bunu Türkiye giderdiği anda inanıyorum ki demokrasi mücadelesi ülkemizde çok daha güçlü bir şekilde devam edecektir. Samimi bir özeleştiri yaptıktan sonra muhalefetin de sandıkta yükselen bu çağrıya kulak vereceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

‘Millet, kumar masasını devirdi’
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Erdoğan’a tablo hediye etti.

‘Öncelik deprem yaralarını sarmak’

Asrın felaketi olarak nitelenen 6 Şubat depremlerinin yaralarının sarılması, en öncelikli meselemizdir. Gerek 14 Mayıs’ta gerek 28 Mayıs’ta şahsımıza çok güçlü destek veren deprem şehirlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Depremzedelerimiz sadece kayıplarının acısıyla mücadele etmediler. Aynı zamanda sırf oy tercihlerinden dolayı insanlık tarihinin en aşağılık hakaretlerinin de hedefi oldular... Depremzede kardeşlerimize yönelik bu rezillikleri, bu linç kampanyalarını unutmayacak, unutturmayacağız.

Haberin Devamı

ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ: Bir diğer ana gündem maddemiz enflasyonun yol açtığı fiyat artışlarından kaynaklanan sıkıntılardır. Toplumumuzun farklı kesimlerinde yaşanan refah kayıplarını telafi edecek adımları atmakta kararlıyız. Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeme politikamıza sıkı sıkıya bağlıyız... Yükümüz ağır, bunun hep farkındayız, yine farkında olacağız. Önümüzdeki 5 seneyi dolu dolu değerlendireceğiz.

VİZE SORUNUNA NEŞTER: İçinde bulunduğumuz dönemde girişimci dış politikamızı ticaretle, enerjiyle, turizmle, kültürle, savunmayla destekleyerek devam ettireceğiz. Türkiye’yi bölgesinin yükselen yıldızı haline getireceğiz. İş dünyamızın da beklentilerinin farkındayız. Son dönemde adeta bir siyasi şantaj olarak kullanılan bu vize sorununu inşallah en kısa sürede hal yoluna koyacağız.

FELAKET TELLALARINA PRİM VERMEYİN: Sizlerden ağızlarını her açtıklarında Türk ekonomisiyle ilgili sürekli kötü tablolar çizen, felaket tellallarına pirim vermemenizi istiyorum. Bunlar kendi hezimetlerine milleti de ortak etmek isteyen zavallılardır. Biz bunlara aldırmayacak, son 21 yıldır olduğu gibi yine işimize bakacağız.

Erdoğan’a tebrik telefonları sürüyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim galibiyetini kutlayan liderler arasına İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik eden liderler, sonuçların Türk halkı için hayırlı olmasını diledi. Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdurrahman el-Burhan, Ürdün Kralı II. Abdullah, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N’Guesso, Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da Erdoğan’ı arayarak seçim başarısı dolayısıyla kutladı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı tebrik eden isimlerden oldu. Stoltenberg, görüşmede Erdoğan ile Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta yapılacak olan NATO Zirvesi’ni, Ukrayna’ya destek, NATO’nun caydırıcılığı ve savunması ile İsveç’in NATO üyeliğini ele aldıklarını aktardı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog başta olmak üzere pek çok dünya liderinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebrik telefonu gelmiş, liderler yeni dönemde de Türkiye ile iş birliği içerisinde çalışma temennisinde bulunmuşlardı. l ANKARA Milliyet